Start een KinderzwerfboekStation

Een KinderzwerfboekStation starten is eenvoudig en goedkoop. Zoek een geschikte locatie. Denk aan een openbaar gebouw of een andere plek waar de boeken droog staan. Er zijn KinderzwerfboekStations op scholen, bij kinderboerderijen, buurthuizen, aan de muur van een huis… Wat heel belangrijk is: kinderen moeten er welkom zijn en makkelijk bij de boeken kunnen. Ze hoeven niet te zoeken of ergens aan te bellen om bij het Station te komen. Om een Station te maken heb je een kast nodig, of een plank, een oude koffer of je gaat aan de slag met een hamer en spijkers… Wees creatief! Bekijk ook de bouwtekening bij Downloads.

Stappen:

  1. Meld je Station aan bij Kinderzwerfboek. Wij sturen een informatiepakket met zwerfstickers, flyers, boekenleggers. En materiaal om je Station herkenbaar te maken. Verder sturen we je regelmatig een nieuwsbrief.
  2. Maak een account aan bij ‘Inloggen’. Met dit account kun je de zwerfboeken op hun zwerftocht volgen. Je kunt hier overigens niet de gegevens van jouw Station wijzigen. Dat kun je doen via het menu ‘Wijzigen gegevens Station’.
  3. Plak de zwerfstickers op de kinderboeken. Wil je de boeken op hun zwerftocht volgen? Log dan in met je account en vraag codes aan. Schrijf deze in de boeken.
  4. Ben je er helemaal klaar voor? Je boeken zijn gestickerd en staan in je Station? Dit is hét moment voor een officiële opening! Nodig kinderen uit de buurt uit. Stuur een persbericht naar de lokale krant en maak er een klein feestje van.

Aanmelden KinderzwerfboekStation