Downloads

Hier vind je alle handige bestanden die je kunt gebruiken als StationsChef: van poster tot persbericht, van spelletjes met zwerfboeken tot tips en truc om publiciteit te krijgen voor jouw Station! 

Bouwtekening

Wil je een mooi kastje bouwen voor jouw Station? Dit is een handige bouwtekening voor een boekentempel. Ook de minibieb heeft bouwtekeningen voor mooie boekenkastjes. Klik op de volgende link om deze gratis te bestellen: Bouwtekening Minibieb.

Inzamelen

Als je boeken wilt verzamelen voor jouw Stations, kun je de volgende posters en oproepen vast gebruiken:
Poster boeken inzamelen
Poster inzameldoos
Oproep ‘Help mee met inzamelen boeken’

Publiciteit

Laat weten dat er een KinderzwerfStation is geopend. Of dat je leuke activiteiten organiseert rondom jouw Station. Dat kun je op heel veel verschillende manieren doen: persberichten, posters, feestelijke opening.
Persbericht Zomerlezen
Persbericht Kinderzwerfboekdag 2021
Persbericht Opening KinderzwerfboekStation
Nieuwsbrief

Instructieposter

Is de poster van jouw Station minder mooi geworden door de regen? Je kunt deze natuurlijk zelf printen met dit bestand. Als je merkt dat kinderen en ouders niet goed weten wat ze met de boeken in jouw Station ‘aanmoeten’, hebben we deze handige uitleg en instructie gemaakt.  Of wil je je Station versieren met feestelijke instructie vlaggetjes in meerdere talen? Het logo van KinderZwerfBoek, kun je natuurlijk ook altijd gebruiken.

Kleurplaten en spelletjes

Boeken lezen is leuk, maar er kan nog zoveel meer met zwerfboeken en kinderen. Hier volgen een paar activiteiten die je met de kinderen kan doen die jouw Station bezoeken:
Kleurplaten:

Kerstboom
Kerstkleurplaat
Kleurplaat
Kleurplaat kinderboerderij
Boeken kleurplaat

Spelletjes:
Woordzoeker
Leesbingo
Bucketlist Kinderzwerfboek
Spelletjes en activiteiten met zwerfboeken