Duik in je boekenkast

Staan er kinderboeken in jouw kast die je niet meer leest? Het is zonde om ze maar te laten staan, dus laat ze zwerven. Plak er een zwerfsticker op en leg de boeken ergens neer. Kom je er niet helemaal uit? Vraag dan of je vader, moeder, juf of meester met je mee leest.

Heb je heel veel kinderboeken in jouw boekenkast staan die je eigenlijk niet meer leest?

NIET WEGGOOIEN!!!

Boeken moeten gelezen worden. Dus maak zwerfboeken van de kinderboeken. De boeken zwerven van kind naar kind. Dan weet je zeker dat heel veel andere kinderen net zoveel plezier hebben van jouw mooiste boeken.

Wat moet je doen om van jouw boek een zwerfboek te maken?

  1. Duik in je boekenkast en haal de boeken eruit die je niet meer leest.
  2. Vraag aan je ouders of je er zwerfboeken van mag maken.
  3. Vraag gratis zwerfstickers aan. Want een boek zonder zwerfsticker is geen zwerfboek. Bestel hier een setje gratis zwerfstickers.
  4. Vraag zwerfcodes aan op de website. Schrijf deze op de zwerfsticker in het boek.
  5. Stuur je boek uit zwerven. Kijk ook even bij de zwerftips voor de leukste plekken!

Kinderzwerfboek heeft als missie om zoveel mogelijk gelezen boeken te laten zwerven. Zo kunnen álle kinderen in Nederland leuke boeken lezen. Kinderzwerfboek is onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp en wil vooral kinderen in aandachtswijken voorzien van goede boeken. Zo wordt het taalkundig inzicht vergroot en krijgen kinderen een beter toekomstperspectief. De kans op armoede wordt verkleind.