Zwerven maar!

Heb je jouw boek uitgelezen? Dan komt nu het leukste gedeelte… Stuur je boek uit zwerven zodat andere kinderen het ook kunnen lezen! Je kan zelf een spannende plek bedenken voor je boek. Of laat je inspireren door onze zwerftips. Want wat dacht je van in de bus, trein of misschien zelfs in iemands fietstas of bij de dokter? 

Laat een zwerfboek achter in de bus of trein
Misschien ga je wel iets leuks doen of op reis naar je opa en oma, neem dan eens een zwerfboek mee op avontuur. Laat het boek achter op je stoel, zodat andere kinderen het boek mee kunnen nemen om te lezen.

Verstop een zwerfboek tussen de groenten in de supermarkt
Komkommers, tomaten, paprika’s en…. een zwerfboek? Jawel, want tussen de groenten in de supermarkt valt je boek zeker op!

Doe een zwerfboek cadeau
Wat is er nu leuker dan een spontaan cadeautje? Pak een boek leuk in en doe het cadeau aan één van je vriendjes of vriendinnetjes. Vergeet er niet bij te zeggen dat ze het boek na het lezen weer op zwerftocht moeten sturen.

Stop een zwerfboek in een kinderfietstas
Zo weet je zeker dat het boek direct bij een ander kind terechtkomt. Is het een open fietsmand? Zorg dan dat het niet regent.

Leg een zwerfboek neer in de wachtkamer van de tandarts
Geen zin in een bezoekje aan de tandarts? Wel als je een zwerfboek meeneemt! Laat het boek achter in de wachtkamer, zodat een ander kind dit kan lezen.

Breng je boek naar een KinderzwerfboekStation
Klik hier voor een KinderzwerfboekStation bij jou in de buurt. Dit zijn plekken waar je een zwerfboek kunt brengen of halen óf allebei! Is er nog geen KinderzwerfboekStation bij jou in de buurt? Lees dan hier hoe je er zelf één kan starten.

Heb jij de perfecte zwerfplek bedacht? Laat het weten op onze Facebook pagina.