Zwerfcodes aanvragen

Wil je ‘jouw’ boek volgen op zijn zwerftocht? Vraag dan een zwerfcode aan. Dan krijg je automatisch een mail als het boek ergens gevonden is. Wist je dat sommige boeken zijn gaan zwerven in Utrecht en nu al in Leeuwarden zijn?

Eerst log je in.

Klik op Zwerfcode aanvragen. Vul de titel in van het boek en klik op ‘Zoeken”. De computer gaat nu zoeken of er al een boek met die titel is aangemeld. Er komt een lijstje met titels en achter de titel staat ‘Kies deze’. Kies het boek dat jij hebt. Zie je jouw boek er niet bij staan?

Klik dan op ‘Mijn boek staat er niet bij’. Nu kun je zelf de gegevens van het boek invullen, de titel, de schrijvers, waar het over gaat enz. Je mag ook een foto van het boek uploaden. Het makkelijkst is om op Google het boek op te zoeken en bij afbeeldingen het plaatje te bewaren. Klik daarna op ‘Ontvang zwerfcode’. Schrijf deze code op de zwerfsticker dat aan de binnenkant van het boek is geplakt.

Wil je niet inloggen? Dan kun je nog steeds een zwerfcode aanvragen. Je volgt dan de stappen hierboven. Je komt bij een scherm waar om jouw e-mail adres wordt gevraagd. Kies daar voor ‘Ga verder zonder account’ en vul je woonplaats in. Als het boek gevonden is, krijg je geen mailtje.

Het is niet verplicht om zwerfcodes aan te vragen. Het is gewoon leuk om de zwerftocht van de boeken te volgen!