Kinderen

Zwerfboeken? Ja, dat lees je goed! Dat zijn boeken die zwerven van kind naar kind. Je vindt ze op school, in de wachtkamer, op de kinderboerderij, in de trein, in een KinderzwerfboekStation of… Je herkent ze aan de zwerfsticker op de kaft en een sticker aan de binnenkant van het boek.

Deze boeken zijn niet van één kind, maar van alle kinderen. Je neemt het boek mee naar huis en als je het uit hebt, geef je het boek weer door. Je laat het achter op school, KinderzwerfboekStation, in een sportkantine, in een bus of…

Als je een zwerfboek vindt, kijk dan naar de sticker op de binnenkant van de kaft. Daar zie je een zwerfcode. Met deze code kun je de zwerftochten van de boeken volgen. Heb je een boek gevonden zonder zwerfcode, dan kun je deze zelf aanvragen.

Kids in actie

Kinderzwerfboek is er voor kinderen. En kinderen zijn er voor Kinderzwerfboek. Lees hier over de superleuke acties van onze KindAmbassadeurs, StationsChefs en onze lezers.

KindAmbassadeurs

Wist je dat er ook KindAmbassadeurs zijn? Deze jongens en meisjes zijn superactief en promoten Kinderzwerfboek waar ze maar kunnen. We stellen ze even aan je voor.

Spelletjes

De leukste spelletjes met (zwerf)boeken! Torens bouwen, leesbingo, kleurplaten...Heb je even genoeg van het lezen? Dan ga je toch lekker spelen!