Voor kinderen

Zwerfboeken? Ja, dat lees je goed! Dat zijn boeken die zwerven van kind naar kind. Je vindt ze op school, in de wachtkamer, op de kinderboerderij, in de trein, in een KinderzwerfboekStation of… Je herkent ze aan de zwerfsticker op de kaft en een sticker aan de binnenkant van het boek.

Deze boeken zijn niet van één kind, maar van alle kinderen. Je neemt het boek mee naar huis en als je het uit hebt, geef je het boek weer door. Je laat het achter op school, KinderzwerfboekStation, in een sportkantine, in een bus of…

Als je een zwerfboek vindt, kijk dan naar de sticker op de binnenkant van de kaft. Daar zie je een zwerfcode. Met deze code kun je de zwerftochten van de boeken volgen. Heb je een boek gevonden zonder zwerfcode, dan kun je deze zelf aanvragen.

Inloggen / aanmelden

Zwerfboeken moeten zwerven door heel Nederland. Om je boeken te volgen, moet je je even aanmelden. Want het is zó leuk om een mailtje te krijgen als een ander kind 'jouw' boek heeft gevonden.

Zwerfboek gevonden

Hé wat leuk. Je hebt een zwerfboek gevonden. Je mag het gratis mee naar huis nemen en lezen. Als je het uitgelezen hebt, moet je het zwerfboek wel weer laten zwerven. Op de binnenkant van de kaft zit ook een sticker. Op deze sticker staat vaak een zwerfcode...

Duik in je boekenkast

Staan er boeken in jouw boekenkast die je niet meer leest? Laat ze niet staan maar laat ze zwerven! Plak er zwerfstickers op en leg de boeken ergens neer.

Stickers aanvragen

Een zwerfboek kan pas zwerven als je er een zwerfsticker op hebt geplakt. Want dan pas kunnen kinderen zien dat ze de boeken echt gewoon mee mogen nemen! Hoe kom je aan zwerfstickers?

Zwerven maar!

Wat zijn goede plekken om een zwerfboek neer te leggen? En hoe kun je zien waar 'jouw' boeken naar toe zijn gegaan? Allemaal vragen waar we graag antwoord op geven...

KindAmbassadeurs

Wist je dat er ook KindAmbassadeurs zijn? Deze jongens en meisjes zijn superactief en promoten Kinderzwerfboek waar ze maar kunnen. We stellen ze even aan je voor.

KinderzwerfboekStations

Hartstikke handig als je even een boek wilt halen. Heb je je kinderboeken uitgelezen? Plak er een sticker op en breng ze naar het KinderzwerfboekStation bij jou in de buurt.