Voor Stations

Super dat je een KinderzwerfboekStation begint of al bent begonnen! Hieronder vindt je tips en trucs om er een succes van te maken.

Een Station is een plank of een kastje met zwerfboeken. Het staat op een openbare plek waar veel kinderen komen. Kinderen kunnen een zwerfboek uitkiezen om thuis te lezen. Deze zwerfboeken hoeven niet naar ditzelfde KinderzwerfboekStation teruggebracht te worden. Het is de bedoeling dat het boek verder gaat zwerven…

Start een KinderzwerfboekStation

Een KinderzwerfboekStation starten is eenvoudig en goedkoop. Zoek een goede plek waar veel kinderen komen en zorg voor een plank, een kast of een kist. Daarna moet je je Station alleen nog aanmelden...

Boekenreis volgen en inloggen

Het is zó leuk om boeken te volgen op hun zwerftocht door Nederland. Maak even een account aan of log snel in!

Hoe herken je jouw Station?

Je hebt je KinderzwerfboekStation aangemeld en je hebt het informatiepakket ontvangen. Nu is het tijd om jouw Station herkenbaar te maken! Zo weten alle kinderen dat ze bij jouw Station leuke kinderboeken kunnen vinden.

Stickers aanvragen

Een zwerfboek kan pas zwerven als je er een zwerfsticker op hebt geplakt. Want dan pas kunnen andere kinderen zien dat ze de boeken echt gewoon mee mogen nemen! Hoe kom je aan zwerfstickers?

Boeken inzamelen

Zwerfboeken zwerven uit je Station naar kinderen. De kinderen geven de boeken weer door aan andere kinderen of laten het verder zwerven. Wat moet je doen als jouw Stations ineens geen kinderboeken meer heeft? Geen paniek! We geven tips!

Welke boeken zijn geschikt als zwerfboek?

Vaak brengen mensen hun gelezen kinderboeken naar jouw Station. Dat is super! Om het lezen voor kinderen zo leuk en aantrekkelijk mogelijk te maken, mag je best een beetje kritisch zijn.

Reclame en bekendheid

Je KinderzwerfboekStation is aangemeld, je hebt een mooi plekje en leuke boeken. Nu wordt het tijd dat ook jouw buurt kennismaakt met jouw Station. We geven hier een paar tips en trucs!

Boekenpakketten

Kinderzwerfboek probeert twee keer per jaar een mooi boekenpakket te sturen naar zo veel mogelijk Stations. Door het enorme aantal Stations dreigt de vraag naar pakketten te groot te worden. We moeten daarom helaas keuzes maken.

Wijzigen gegevens Station

Verhuizen, wijzigen emailadres of andere beheerder, of helemaal geen KinderzwerfboekStation meer? Geef het door aan het team van Kinderzwerfboek! Wij houden het adressenbestand graag up to date.

Downloads

Hier vind je alle handige bestanden die je kunt gebruiken als StationsChef: posters, persberichten, spelletjes, tips en trucs en nog veel meer!

Waar zijn Stations?

Is er een KinderzwerfboekStation bij jou in de buurt? Waar zitten jouw collega's? Misschien kunnen jullie wel samenwerken.