Stations

Super dat je een KinderzwerfboekStation begint of al bent begonnen! Hieronder vindt je tips en trucs om er een succes van te maken.

Een Station is een plank of een kastje met zwerfboeken. Het staat op een openbare plek waar veel kinderen komen. Kinderen kunnen een zwerfboek uitkiezen om thuis te lezen. Deze zwerfboeken hoeven niet naar ditzelfde KinderzwerfboekStation teruggebracht te worden. Het is de bedoeling dat het boek verder gaat zwerven…

Tips & Trucs

Waar haal je toch al die leuke kinderboeken vandaan? Want als jouw Station goed loopt, lijkt het wel alsof de boeken sneller meegenomen worden, dan dat jij ze binnen krijgt. We geven een paar tips en trucs!

Start een KinderzwerfboekStation

Een KinderzwerfboekStation starten is eenvoudig en goedkoop. Zoek een goede plek waar veel kinderen komen en zorg voor een plank, een kast of een kist. Daarna moet je je Station alleen nog aanmelden...

Welke boeken zijn geschikt als zwerfboek?

Vaak brengen mensen hun gelezen kinderboeken naar jouw Station. Dat is super! Om het lezen voor kinderen zo leuk en aantrekkelijk mogelijk te maken, mag je best een beetje kritisch zijn.

Wie heeft de hoogste Boekenberg?

Wie bouwt de hoogste boekenberg van Nederland? Dat doe je met behulp van de hele buurt natuurlijk. En de winnaar? Dat zijn jullie allebei. Want de kinderboeken mag je houden voor jouw Station.

Boekendomino

Het Wereld Record boekendomino staat op 10.200 boeken. Dit record is in 2015 gehaald in Duitsland. Daarna zijn er nog heel veel pogingen gedaan. Maar allemaal mislukt. Maar het is een superleuke manier om boeken in te zamelen. En misschien haal jij wel het record in jouw dorp of stad!

Stickers aanvragen

Een zwerfboek kan pas zwerven als je er een zwerfsticker op hebt geplakt. Want dan pas kunnen kinderen zien dat ze de boeken echt gewoon mee mogen nemen!

Aanvragen extra informatiepakket

Een KinderzwerfboekStation kunnen kinderen herkennen aan de poster en/of aan de stickers van het stickervel. IJe kunt dit materiaal hier gratis downloaden. We kunnen het pakket ook naar je toe sturen tegen een kleine vergoeding.

Wijzigen gegevens Station

Verhuizen, wijzigen emailadres of andere beheerder, of helemaal geen KinderzwerfboekStation meer? Geef het door aan het team van Kinderzwerfboek! Wij houden het adressenbestand graag up to date.

Downloads

Hier vind je alle handige bestanden die je kunt gebruiken als StationsChef: van poster tot persbericht, van spelletjes met zwerfboeken tot tips en truc om publiciteit te krijgen voor jouw Station!

Waar zijn Stations?

Is er een KinderzwerfboekStation bij jou in de buurt? Waar zitten jouw collega's? Misschien kunnen jullie wel samenwerken.