Voor Stations

Super dat je een KinderzwerfboekStation begint of al bent begonnen! Hieronder vindt je tips en trucs om er een succes van te maken.

Een Station is een plank of een kastje met zwerfboeken. Het staat op een openbare plek waar veel kinderen komen. Kinderen kunnen een zwerfboek uitkiezen om thuis te lezen. Deze zwerfboeken hoeven niet naar ditzelfde KinderzwerfboekStation teruggebracht te worden. Het is de bedoeling dat het boek verder gaat zwerven…

Start een KinderzwerfboekStation

Een KinderzwerfboekStation starten is eenvoudig en goedkoop. Zoek een goede plek waar veel kinderen komen en zorg voor een plank, een kast of een kist. Daarna moet je je Station alleen nog aanmelden...

Aanmelden KinderzwerfboekStation

Registreer jouw KinderzwerfboekStation. Je ontvangt de gratis zwerfstickers, flyers en een poster. En materiaal om jouw Station herkenbaar te maken als KinderzwerfboekStation.

StationsChef en KidsCrew

Als StationsChef ben je de beheerder van je KinderzwerfboekStation. Maar wat doet een StationsChef nog meer? Behalve je Station netjes houden dan? En kun je kinderen inschakelen om jou te helpen?

Boekenreis volgen en inloggen

Het is zó leuk om boeken te volgen op hun zwerftocht door Nederland. Maak even een account aan of log snel in!

Boeken inzamelen

Zwerfboeken zwerven uit je Station naar kinderen. De kinderen geven de boeken weer door aan andere kinderen of laten het verder zwerven. Wat moet je doen als jouw Stations ineens geen kinderboeken meer heeft? Geen paniek! We geven tips!

Stickers aanvragen

Een zwerfboek kan pas zwerven als je er een zwerfsticker op hebt geplakt. Want dan pas kunnen andere kinderen zien dat ze de boeken echt gewoon mee mogen nemen! Hoe kom je aan zwerfstickers?

Publiciteit

Je KinderzwerfboekStation is opgericht en ingericht met boeken. Nu wordt het tijd dat ook jouw buurt kennismaakt met jouw Station. We geven hier een paar tips en trucs!

Wijzigen gegevens Station

Verhuizen, wijzigen emailadres of andere beheerder? Geef het door aan het team van Kinderzwerfboek!

KinderzwerfboekStations

Wil je weten of er een KinderzwerfboekStation bij jou in de buurt is? Waar zitten jouw collega's? Misschien kunnen jullie StationsChefs wel samenwerken

Downloads

Hier vind je alle handige bestanden die je kunt gebruiken als StationsChef: posters, persberichten, spelletjes, tips en trucs en nog veel meer!