Stations

Super dat je een KinderzwerfboekStation begint of al bent begonnen! Hieronder vindt je tips en trucs om er een succes van te maken.

Een Station is een plank of een kastje met zwerfboeken. Het staat op een openbare plek waar veel kinderen komen. Kinderen kunnen een zwerfboek uitkiezen om thuis te lezen. Deze zwerfboeken hoeven niet naar ditzelfde KinderzwerfboekStation teruggebracht te worden. Het is de bedoeling dat het boek verder gaat zwerven…

Start een KinderzwerfboekStation

Een KinderzwerfboekStation starten is eenvoudig en goedkoop. Zoek een goede plek waar veel kinderen komen en zorg voor een plank, een kast of een kist. Daarna moet je je Station alleen nog aanmelden...

Hoe herken je jouw Station?

Je hebt je KinderzwerfboekStation aangemeld en je hebt het informatiepakket ontvangen. Nu is het tijd om jouw Station herkenbaar te maken! Zo weten alle kinderen dat ze bij jouw Station leuke kinderboeken kunnen vinden.

Stickers aanvragen

Een zwerfboek kan pas zwerven als je er een zwerfsticker op hebt geplakt. Want dan pas kunnen kinderen zien dat ze de boeken echt gewoon mee mogen nemen!

Boeken inzamelen

Zwerfboeken zwerven uit je Station naar kinderen. De kinderen geven de boeken weer door aan andere kinderen of laten het verder zwerven. Wat moet je doen als jouw Stations ineens geen kinderboeken meer heeft? Geen paniek! We geven tips!

Aanvragen extra informatiepakket

Een KinderzwerfboekStation kunnen kinderen herkennen aan de poster en/of aan de stickers van het stickervel. IJe kunt dit materiaal hier gratis downloaden. We kunnen het pakket ook naar je toe sturen tegen een kleine vergoeding.

Reclame en bekendheid

Je KinderzwerfboekStation is aangemeld, je hebt een mooi plekje en leuke boeken. Nu wordt het tijd dat ook jouw buurt kennismaakt met jouw Station. We geven hier een paar tips en trucs!

Boekenpakketten

Kinderzwerfboek probeert twee keer per jaar een mooi boekenpakket te sturen naar zo veel mogelijk Stations. Door het enorme aantal Stations dreigt de vraag naar pakketten te groot te worden. We moeten daarom helaas keuzes maken.

Wijzigen gegevens Station

Verhuizen, wijzigen emailadres of andere beheerder, of helemaal geen KinderzwerfboekStation meer? Geef het door aan het team van Kinderzwerfboek! Wij houden het adressenbestand graag up to date.

Downloads

Hier vind je alle handige bestanden die je kunt gebruiken als StationsChef: van poster tot persbericht, van spelletjes met zwerfboeken tot tips en truc om publiciteit te krijgen voor jouw Station!

Waar zijn Stations?

Is er een KinderzwerfboekStation bij jou in de buurt? Waar zitten jouw collega's? Misschien kunnen jullie wel samenwerken.