Nieuws

Wat gebeurt er in de wereld van de zwerfboeken? Alles wat je nog niet wist en wel wilt weten…

2 januari 2024

Leesagenda CPNB

Alle boekgerelateerde events in één overzicht van CPNB!
4 oktober 2023

Kevin Hassing opent het 5400e KinderzwerfboekStation!

Voor de start van de kinderboekenweek opende Kinderjurywinnaar en kinderboekenschrijver Kevin Hassing het 5400e Kinderzwerfboekstation op Kindcentrum Rivierenwijk in Deventer!
1 oktober 2023

Uitslag inzamelingsactie DHL

In de week voorafgaand aan de Kinderboekenweek zamelden DHL en Kinderzwerfboek landelijk tweedehandsboeken in op de ServicePoints van DHL. Samen met vrijwilligers werden er ruim 1500 boekenpakketten ingepakt en verstuurd!
4 oktober 2023

Kindambassadeur Sanne op het jeugdjournaal!

Voor de start van de Kinderboekenweek maakte het jeugdjournaal een item over Kinderzwerfboek! Kindambassadeur Sanne vertelt over haar taken als KindAmbassadeur!
1 oktober 2023

Kinderzwerfboek in artikel over Minibiebs NRC

In een verdiepend artikel over minibiebs in de bijlage van NRC, wordt ook Kinderzwerfboek genoemd!
9 oktober 2023

Kinderzwerfboek in Libelle!

In Libelle nummer 42 vertelt Kinderzwerfboek Ambassadeur Joke Staal over haar inzet en passie rondom Kinderzwerfboek!
16 september 2023

Leeskilometers

Lever kinderboeken in en bezorg ieder kind een boek! Voorafgaand aan de kinderboekenweek maakt Kinderzwerfboek in samenwerking met DHL leeskilometers mogelijk.
10 juli 2023

Zomerlezen: Kinderzwerfboek gaat op reis!

Onze zomerleesactie in een nieuw jasje!
13 mei 2023

KindAmbassadeurs in actie tijdens Nationale Molendagen

Op zaterdag 13 en zondag 14 mei, vonden de Nationale Molendagen plaats. Voor een aantal van onze KindAmbassadeurs was dit het uitgelezen moment om boeken uit zwerven te gaan sturen bij de molen!
19 december 2022

Aanbevelingen voor de minister

Tristan en Taylor, KindAmbassadeurs van Kinderzwerfboek, hebben namens alle KindAmbassadeurs aanbevelingen overhandigd aan de minister. Deze gaan over het nóg leuker en aantrekkelijker maken voor kinderen om te gaan lezen op school.
20 april 2023

Het Achterhuis, een verhaal om door te geven

Het Achterhuis is wereldwijd het meest gelezen dagboek. Dit verhaal en alles wat er in de oorlog is gebeurd mag nooit vergeten worden. Kinderzwerfboek heeft 40.000 exemplaren gekregen van de uitgever en geeft deze door aan zoveel mogelijk kinderen. Op 20 april heeft Minister Dennis Wiersma voorgelezen uit Het Achterhuis aan groep 7 en 8 van CBS Melodie in Rijswijk. Daarna heeft Wiersma ieder kind een exemplaar gegegeven.
19 december 2022

Minister Wiersma opent 5000ste Station

Minister Wiersma heeft, samen met de leerlingenraad, het 5000ste KinderzwerfboekStation feestelijk geopend op OBS de Klimroos in Utrecht. In het publiek juichten meer dan 100 kinderen toen de rode strik om het Station werd losgetrokken.
16 november 2022

Nieuwsbegip-les voor meesters en juffen

Meesters en juffen, hij is er weer; de Nieuwsbegrip-les van Nationaal Fonds Kinderhulp. Een les waarmee aandacht wordt gevraagd voor de gevolgen van armoede op kinderen in deze tijd van het jaar.
12 oktober 2022

Duizenden leeskilometers dankzij inzet alle Commissarissen van de Koning

12 Provincies. 12 Commissarissen van de Koning. Alle 12 vinden het belangrijk dat àlle kinderen leuke boeken moeten kunnen lezen. Daarom hebben ze alle 12 meegewerkt aan de Provincie Estafette. In 2019 startte de Provincie Estafette in Drenthe bij Kindcentrum de Driemaster in Assen. Op 12 oktober ronden we de estafette af in het provinciehuis van Drenthe.
27 september 2022

Dubbelfeest op de Nationale Kinderzwerfboekdag

Op 5 oktober is het zover: Nationale Kinderzwerfboekdag èn we bestaan 12,5 jaar. Een mooi moment om vooruit te kijken. Wat willen we graag bereiken en wat is daarvoor nodig? Ons mooiste verjaardagscadeau: zwerfboeken voor àlle kinderen in Nederland. Ook voor kinderen die thuis geen boeken hebben. Help je mee om onze verjaardagsbox te vullen voor die kinderen?
16 juni 2022

Duizenden leeskilometers dankzij alle Commissarissen van Nederland

De Kinderzwerfboek Provincie Estafette is aangekomen bij de laatste provincie, Overijssel. Commissaris Heidema van Overijssel, burgemeester König van Deventer, Ambassadeur Igor Krulsnor en de kinderen van Kindcentrum Het Palet hebben de estafette feestelijk afgesloten door vele kinderboeken te laten zwerven.
25 mei 2022

DHL Cares maakt leeskilometers mogelijk!

DHL is al jaren een bijzondere partner van Kinderzwerfboek. Deze band is versterkt door de opening van 3 KinderzwerfboekStations bij DHL Parcel-locaties, verspreid door het land. De Stations zijn feestelijk geopend door Carla, Yvonne en Lucie.
16 maart 2022

Gouverneur Roemer: Laat je kinderboeken zwerven!

Op 16 maart hebben de Limburgse commissaris van de Koning (gouverneur) Emile Roemer en de kinderen van IKC Dynamiek in Maastricht vele kinderboeken laten zwerven. Commissaris van de Koning Emile Roemer roept iedereen op om kinderboeken te laten zwerven.
11 februari 2022

Geef een boek cadeau

KindAmbassadeur Lucie had de eer om het eerste exemplaar van 'Het Achterhuis' te geven aan Ronald Leopold, algemeen directeur van de Anne Frank Stichting in Het Anne Frankhuis. Er zullen 350.000 exemplaren verkrijgbaar zijn bij deelnemende boekhandels in Nederland en Vlaanderen voor slechts €2,99.
7 februari 2022

Wil jij ons helpen met de collecte?

60 minuten van je tijd voor Kinderhulp/Kinderzwerfboek? Kinderhulp zet zich in voor 300.000 kinderen die in Nederland opgroeien in armoede. Om deze kinderen te helpen wordt van 18 t/m 23 april gecollecteerd.
20 december 2021

Bedankt!

2021 was een bijzonder jaar. Samen hebben we wel meer dan tweehonderdduizend kinderboeken laten zwerven. Kinderen genoten van mooie verhalen en spannende avonturen. We hebben veel kinderen kunnen bereiken die thuis weinig tot geen boeken hebben. Wat zijn wij er trots op dat we met elkaar zoveel kinderen leesplezier hebben gebracht.
20 november 2021

Hier doen we het voor…

Drie Regio-Ambassadeurs en een StationsChef waren aanwezig op het Unicef Kinderrechten Festival in Rotterdam. 1200 kinderen waren uitgenodigd en iedereen mocht een boek uitzoeken. En dan krijg je indrukwekkende verhalen en besef je waarom we dit mooie werk mogen doen.
19 oktober 2021

Laat jouw stem tellen bij Actie warm hart

Stem op Kinderzwerfboek bij Actie warm hart! We maken kans op een mooi geldbedrag zodat álle kinderen leuke kinderboeken kunnen lezen.
6 oktober 2021

Halve leeskilometer zin is uitgerold

Op de Nationale Kinderzwerfboekdag hebben kinderen een halve leeskilometer zin uitgerold in het Nederlands Openluchtmuseum. Voor het maken van leeskilometers hebben kinderen leuke leesboeken nodig. Kinderzwerfboek vraagt zo aandacht voor de ruim 250.000 kinderen in de basisschoolleeftijd die thuis geen leesboeken hebben.
6 oktober 2021

Programma Nationale Kinderzwerfboekdag is bekend!

De Nationale Kinderzwerfboekdag wordt op 6 oktober gevierd in het Nederlands Openluchtmuseum. Elk kind tot en met 12 jaar mag gratis naar binnen bij inlevering van een (gelezen) kinderboek. Het programma is superleuk: er komen kinderboekenschrijvers, er wordt voorgelezen, Igor Krulsnor treedt op...
1 juli 2021

André Kuipers lanceert actie Zomerlezen

Vandaag heeft André Kuipers een mooi cadeau gegeven aan de leerlingen van de Barbaraschool: een KinderzwerfboekStation vol met zwerfboeken. Deze bijzondere opening was tevens de start van de Actie Zomerlezen en de Zomer Lees Tour.
23 juni 2021

Provincie Estafette in Gelderland

Commissaris van de Koning John Berends roept iedereen in de provincie Gelderland op om kinderboeken te laten zwerven.
11 juni 2021

Nieuw logo Kinderzwerfboek

De afgelopen tijd zijn we druk bezig geweest met het ontwikkelen van een nieuwe huisstijl voor Kinderzwerfboek. Het werd namelijk tijd om Kinderzwerfboek in een nieuw jasje te steken.
9 juni 2021

Provincie Estafette in Utrecht

Commissaris van de Koning Hans Oosters roept iedereen in de provincie Utrecht op om kinderboeken te laten zwerven. "Lezen is niet alleen leerzaam, het is ook gewoon enorm leuk. Daarom roep ik vandaag iedereen in Utrecht op om ook een kinderboek te laten zwerven.”
22 maart 2021

Recordaantal boekenpakketten aangevraagd!

Meer dan 1800 boekenpakketten zijn aangevraagd. Dit is een record! We zijn dan ook superdruk met inpakken. De voorraad kinderboeken in het magazijn wordt kleiner en kleiner. Voor het eerst moeten we zelfs 'nee' verkopen bij nieuwe aanmeldingen van KinderzwerfboekStations...
24 maart 2021

Goed gevulde KinderzwerfboekStations

Dit voorjaar zijn alle KinderzwerfboekStations weer goed gevuld want de Lentepakketten zijn verstuurd. Een recordaantal van 1800 Stations hebben een boekenpakket aangevraagd. Dank zij gulle uitgevers hebben we ruim 60.000 boeken het land in gestuurd.
3 maart 2021

Provincie Estafette in Zuid-Holland

Commissaris van de koning Jaap Smit roept iedereen in de provincie Zuid-Holland op om kinderboeken te laten zwerven. Hij kreeg vandaag bezoek van KindAmbassadeurs Annechien en Robbert. Smit vindt dat álle kinderen leuke boeken moeten kunnen lezen.
2 februari 2021

Het Grote Opa en Oma Interview

Schrijfster Elma van Vliet heeft Het Grote Opa en Oma Interview gemaakt en 400 exemplaren gedoneerd aan Kinderzwerfboek. Met deze interviews ontstaan leuke, waardevolle gesprekken tussen grootouder en kleinkind. Een mooie manier om contact te houden, ook in deze corona-tijd!
20 januari 2021

Gevonden

Binnenkort zwerft in iedere provincie het boek 'Gevonden'. Hou onze socials in de gaten want daar verschijnen hints over de vindplaats. Vind jij het boek? Laat het ons weten, misschien win jij wel een toffe prijs!
2 januari 2021

Kinderzwerfboek is verhuisd!

Vanaf 2014 mocht Kinderzwerfboek gebruik maken van het magazijn van Napoleon Grills. In de zomer kwam het pand in de verkoop. Eind 2020 kreeg Kinderzwerfboek het bericht dat het pand was verkocht. Dus gingen we op zoek naar een nieuw magazijn.
1 januari 2021

Trots en dankbaar!

2020 was een bijzonder jaar. Een jaar waar we samen de schouders onder hebben gezet. Met een recordaantal KinderzwerfboekStations, met een nieuw boeken-volg-systeem.
13 november 2020

Voor maar 15 euro lezen meer dan 30 kinderen

Wij krijgen tijdens deze Corona-crisis enorm veel aanvragen voor boeken voor kinderen in aandachtswijken. Via welzijnsorganisaties zijn al ruim 15.000 nieuwe zwerfboeken extra bij de kinderen terecht gekomen. Maar ook het versturen kost geld, veel geld...
3 november 2020

(Blijven) lezen

De bibliotheken moeten helaas twee weken dicht. Dat vinden we erg. Alle kinderen moeten toch kunnen blijven lezen! Juist in deze tijd. Even lekker wegdromen op de bank in een mooi verhaal of avontuur. De KinderzwerfboekStations mogen gelukkig open blijven. Hier kun je terecht voor een leuk boek.
30 oktober 2020

Oproep Commissaris van de Koning Arthur van Dijk

Vandaag hebben de Noord-Hollandse commissaris van de Koning Arthur van Dijk, burgemeester Heiliegers en de kinderen van IKC Het Duet in Uithoorn in het kader van de Kinderzwerfboek Provincie Estafette vele kinderboeken laten zwerven.
29 september 2020

Nederlands Openluchtmuseum – uitgesteld

We waren, samen met DHL en het Openluchtmuseum, druk met het organiseren van een bijzondere dag in het Nederlands Openluchtmuseum. Na goed overleg met het museum en DHL hebben we besloten om deze mooie dag op 7 oktober niet door te laten gaan.
17 augustus 2020

100.000 kinderboeken laten zwerven! Helpen jullie mee?

Omdat niet ieder kind nieuwe boeken kan kopen, willen we 100.000 boeken uit zwerven sturen in de Kinderboekenweek. Helpen jullie mee?
16 juli 2020

Bedankt Total!

Dank je wel Total voor de vele prachtige boeken! Dank zij jullie donatie zwerven nu heel veel leuke kinderboeken door Nederland. Samen maken we het mogelijk dat kinderen die thuis nauwelijks boeken hebben ook leuke boeken kunnen lezen.
17 juni 2020

KinderzwerfboekStations goed gevuld deze zomer!

De zomervakantie staat bijna voor de deur, het is tijd voor kinderen om te ontspannen. Echter, als kinderen stoppen met lezen, kunnen zij gemiddeld 1 tot 2 AVI-niveaus terugvallen. Hoe voorkom je deze zomerdip?
26 mei 2020

Kinderboeken met gouden zwerfsticker

Op 26 mei zijn 10 kinderboeken met een gouden zwerfsticker uit zwerven gestuurd door bijzondere Nederlanders. Kinderen zijn massaal op zoek gegaan naar de boeken. Deze actie is van Kinderzwerfboek, onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp.
11 mei 2020

Kinderzwerfboek 10 jaar!

Kinderzwerfboek bestaat 10 jaar! En daarom sturen op 26 mei 10 bekende Nederlanders en kinderboekenschrijvers wel een heel bijzonder kinderboek uitzwerven. Een boek met een GOUDEN zwerfsticker.
14 april 2020

Zorgen om lege KinderzwerfboekStations

Oproep: ruim je boekenkast op en breng de boeken naar een KinderzwerfboekStation in een aandachtswijk. 50 procent van de hulpverleners geeft aan dat er thuis onvoldoende gelezen wordt omdat er geen boeken zijn.
19 maart 2020

Wat mag wel en wat mag niet?

De KinderzwerfboekStations mogen open blijven! Scholen, sportverenigingen, kinderboerderijen zijn gesloten en die Stations zijn dan ook dicht. Kinderzwerfboek heeft het RIVM gebeld. Ook wij maken ons zorgen over corona en wilden graag weten wat we jullie moesten adviseren. Hou deze pagina in de gaten voor veranderingen in beleid!
10 februari 2020

Provincie Estafette in Friesland

"Het is echt Takkieweer", maar toch gaat de Provincie Estafette naar Friesland naar Commissaris van de Koning in Fryslân Arno Brok. Want ook in Friesland moeten alle kinderen goede boeken kunnen lezen. Dus weer of geen weer. Als het even kan, gaan we ervoor!
25 januari 2020

Inspiratiedag Kinderzwerfboek

Wat zijn wij blij met en trots op al onze Regio-Ambassadeurs! Op een mooie zaterdag kwamen ze vanuit heel Nederland naar ons kantoor en magazijn in Beusichem.
23 december 2019

Dank jullie wel!

Kinderen die in armoede leven, hebben thuis weinig boeken om te lezen. Vele partners van Kinderzwerfboek maakten het in 2019 mogelijk dat ook deze kinderen kunnen genieten van een mooi zwerfboek.
11 december 2019

Provincie Estafette in Zeeland

De Kinderzwerfboek Provincie Estafette trok verder naar Zeeland, naar de Commissaris van de Koning Han Polman: "Vaak doen boeken je ergens over nadenken en soms kun je jezelf er helemaal in verliezen. En heel soms doet een boek dat allemaal tegelijk."
17 november 2019

Regio-Ambassadeurs op het Kinderrechtenfestival

Zes Regio- en KindAmbassadeurs hebben samen 1000 kinderboeken uitgedeeld aan kinderen en ouders op het Kinderrechtenfestival in Rotterdam.
2 oktober 2019

100.000 kinderboeken ‘op reis’ in de Kinderboekenweek

‘Reis mee!’ is dit jaar het thema van de Kinderboekenweek (2 t/m 13 oktober). We willen 100.000 kinderboeken inzamelen om op reis te sturen naar KinderzwerfboekStations. Help jij mee?
11 oktober 2019

Provincie Estafette in Groningen

Commissaris van de Koning René Paas roept iedereen in de provincie Groningen op om kinderboeken te laten zwerven.
27 september 2019

SuperZwerver

Uitgeverij Zwijsen heeft Daniëlle Schothorst gevraagd een Toneelleesboek te schrijven over kinderzwerfboeken. Het is een geweldig verhaal geworden!
11 september 2019

Lever je kinderboeken in bij DHL

We riepen iedereen in Nederland op om in de boekenkast te duiken en gelezen kinderboeken in te leveren bij een DHL ServicePoint. Samen hebben we ruim 15.000 leeskilometers (50.000 boeken) ingezameld.
3 september 2019

Kinderzwerfboek blij met nieuwe partner DHL

200 kinderen van OBS Anne Frank uit Utrecht hebben een gedicht uitgerold van een halve kilometer! Samen met onze nieuwe partner DHL zetten we ons de komende 3 jaar in om leeskilometers mogelijk te maken voor álle kinderen in Nederland.
29 augustus 2019

Young adult boeken actie

Eén van onze sponsoren doneerde young adult boeken. Deze zijn niet geschikt voor jonge kinderen. Daarom hebben we ze herkenbaar gemaakt met een 13+ sticker. Wil je ook een pakket young adult zwerfboeken?
4 juli 2019

Video-verslag lancering actie zomerlezen met André Kuipers

Kijk hier naar de video van de lancering van de actie zomerlezen door André Kuipers afgelopen donderdag bij basisschool de Sterrenwachter in Alkmaar.
2 juli 2019

André Kuipers lanceert actie Zomerlezen

André Kuipers bezoekt OBS De Sterrenwachter met een koffer vol zwerfboeken. Deze koffer zwerft deze zomer door heel Nederland. En ieder kind kan er een boek uithalen om te lezen en/of een boek in doen om te laten zwerven.
28 juni 2019

Provincie Estafette trekt naar Noord-Brabant

De Kinderzwerfboek Provincie Estafette trekt verder naar Noord-Brabant, naar de Commissaris van de Koning Wim van de Donk.
29 mei 2019

Leen Verbeek neemt het estafette-boekje over

De Provincie Estafette is in Flevoland aangekomen. Commissaris van de Koning Leen Verbeek roept iedereen in zijn provincie op om ook kinderboeken te laten zwerven!
4 mei 2019

Anne Frank

Op 4 mei hebben bij vijf verschillende Anne Frank-standbeelden boeken hun zwerftocht gestart. Het prentenboek gaat over Anne en haar dagboek.
24 april 2019

HEMA Foundation opent zwerfboekenkasten

De HEMA Foundation opent in 55 filialen een KinderzwerfboekStation. Kinderen en hun ouders kunnen hier gelezen kinderboeken doneren en gratis meenemen. Zo moedigt de HEMA Foundation ouders aan om veel met kinderen te praten en (voor) te lezen.
16 april 2019

Jetta Klijnsma geeft startsein kinderboekenestafette

Jetta Klijnsma, Commissaris van de Koning in Drenthe, heeft daarom vandaag het startsein gegeven voor de Kinderzwerfboek Provincie Estafette op Kindcentrum Driemaster in Assen. Tijdens deze Estafette ‘zwerft’ een kinderboek van provincie naar provincie en wordt uitgewisseld tussen de Commissarissen van de Koning.
20 maart 2019

Lentepakketten

Lentepakketten versturen, het is altijd een (spannend) feest! Dank zij vele sponsoren, uitgevers, kinderboekenschrijvers en vrijwilligers is het weer gelukt om naar bijna 1500 KinderzwerfboekStations een pakket met kinderboeken te sturen.
11 februari 2019

Goed Geld Gala

Kinderzwerfboek en Kinderhulp kregen nogmaals de cheque van de Vriendenloterij overhandigd tijdens het Goed Geld Gala. Wat een feest!
7 februari 2019

Een dekkend netwerk van KinderzwerfboekStations dankzij de VriendenLoterij

VriendenLoterij-ambassadeur Dennis van der Geest heeft Kinderhulp verrast met een prachtige cheque om Kinderzwerfboek nog meer op de kaart te zetten en meer KinderzwerfboekStations te openen.
23 januari 2019

Nationale Voorleesdagen 2019

Voorlezen is een feest! Tijdens de Nationale Voorleesdagen is er bij heel veel KinderzwerfboekStations voorgelezen. Annemarie en Pascale van Kinderzwerfboek hebben op school een in Beusichem voorgelezen aan de kinderen.
30 november 2018

Eigen Station voor Prinses Laurentien

Dat Prinses Laurentien Kinderzwerfboek een warm hart toedraagt, is bekend. Maar wist je dat ze haar eigen KinderzwerfboekStation bij haar kantoor heeft geopend?
28 november 2018

SMITTIES

Kinderzwerfboek is heel erg blij met de donatie van Christiane en Lizette Smit. Zij hebben 1650 boeken gegeven. Die boeken zwerven binnenkort naar de KinderzwerfboekStations. Dank jullie wel!
8 november 2018

Boeken met een boodschap

Als Uitgeverij Zwijsen een feestje geeft... 150 schrijvers en illustratoren en Kinderzwerfboek waren uitgenodigd. Alle schrijvers namen een boek mee en hebben er een zwerfboek van gemaakt. In ieder boek staat een mooie boodschap voor álle kinderen van Nederland!
3 oktober 2018

Prinses Laurentien opende 2500e Station

Wat een feest! Prinses Laurentien heeft het 2500e KinderzwerfboekStation in de Haagse Sporttuin Schilderswijk geopend! Prachtig weer, heel veel kinderen, goochelaars, lekkere hapjes en echte prinsessen. Gelukkig hebben we de foto's nog!
31 augustus 2018

Minister Slob doneert kinderboek

Minister Slob doneert een kinderboek aan Kinderzwerfboek. De elfjarige KindAmbassadeur Robbert kreeg het boek overhandigd. Ze gaven hiermee het startschot voor de inzamelactie van kinderboeken op het ministerie.
2 augustus 2018

Nienke Pool is Ambassadeur voor één dag

Soms komen zwerfboeken op plaatsen...! Nienke Pool, onze Ambassadeur voor één dag, ging naar het Castlefest in Lisse. En ze nam een hele stapel kinderboeken mee. Ook benieuwd hoe dat was?
4 juli 2018

Voorkom leesachterstand in de zomervakantie!

De zomervakantie begint. Zes weken spelen en genieten. Maar blijf ook lezen! Want alleen dan blijft het leesniveau op peil. Susan Smit roept kinderen op om kinderzwerfboeken te lezen.
3 juli 2018

BookSpot is de nieuwe partner van Kinderzwerfboek

Kinderzwerfboek is trots op de nieuwe partner BookSpot. Samen zetten we de schouders eronder om ervoor te zorgen dat álle kinderen in Nederland thuis boeken kunnen lezen. Susan Smit (Ambassadeur van BookSpot) deed vlak voor de zomervakantie de aftrap voor deze samenwerking tijdens de start van de actie Zomerlezen.
27 juni 2018

Ruth Bakker is Ambassadeur voor één dag

Zingen, acteren, poppenspeler, schrijven. Ruth Bakker kan zó verschrikkelijk veel. Tussen al die drukke bezigheden door, is ze ook één dag Ambassadeur voor Kinderzwerfboek.
31 mei 2018

Hoera! Een nieuwe site!

Onze nieuwe site staat online! De site is fris en modern. We hebben ook ons best gedaan om makkelijker stickers te bestellen of KinderzwerfboekStations te openen!
29 mei 2018

Merkregistratie Kinderzwerfboek

Kinderzwerfboek is een merk geworden! Dat is best een mijlpaal, want 'anderen' kunnen niet meer meeliften op onze naam en ons logo. Kinderzwerfboek heeft een monopolie of alleenrecht. En dat is een veilig idee.
30 april 2018

Kinderboekenjuf is Ambassadeur voor één dag

Ingrid Rijnbout is juf en weet als geen ander hoe je kinderen enthousiast aan het lezen kunt krijgen. Want zij is de kinderboekenjuf. Vandaag laat ze kinderboeken zwerven als Ambassadeur voor één dag.
9 april 2018

100e Station in Amsterdam

Een opening van een KinderZwerfboekStation is altijd bijzonder. En nu wordt het 100e Station in Amsterdam geopend. Reden om een feestje te vieren!
5 april 2018

Inzamelactie door deurwaarders

Deurwaarders en incassobureaus hebben geen leuk imago. Dan is het heel bijzonder als je ziet dat zij boeken inzamelen voor Kinderzwerfboek. En met groot succes: meer dan 700 boeken zijn opgehaald!
4 april 2018

Armoede, wat is dat?

Hoe is het om arm te zijn? Kinderen vertellen in deze film hoe het is en hoe ze zich voelen. En ze denken na over oplossingen. Indrukwekkend!
26 maart 2018

Hans en Monique Hagen, Ambassadeurs voor één dag

Maandag 26 maart zijn Hans en Monique Hagen Ambassadeurs voor één dag. Deze twee bekende kinderboekenschrijvers en ambassadeurs voor alle kinderboeken, laten op allerlei plaatsen boeken zwerven.
14 maart 2018

Ambassadeur voor één dag: Juf Maike

Vrijdag 16 maart is Juf Maike onze Ambassadeur voor één dag. Ze zal zoveel mogelijk over Kinderzwerfboek Twitteren, Bloggen en Facebooken. Ze heeft nu al een leuke winactie bedacht!
14 maart 2018

Lentepakket

Het recordaantal van 1222 Lentepakketten is verstuurd naar de KinderzwerfboekStations in Nederland. Bedankt uitgevers voor de prachtige boeken. Dank aan de inpakkers die zwaar werk hebben verricht!
19 februari 2018

Igor Krulsnor op scholentoer

Igor Krulsnor is de bekendste goochelaar uit Verweggistan. Hij wil graag dat álle kinderen ook thuis kunnen lezen. Daarom opent hij zo graag KinderzwerfboekStations op scholen in aandachtswijken.
11 januari 2018

Feest! 2000 KinderzwerfboekStations

Wat een feest! Staatssecretaris Tamara van Ark van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft vandaag het 2000e KinderzwerfboekStation geopend op Basisschool De Ark.