Zwerftocht boeken

Het is zó leuk om boeken te volgen op hun zwerftocht door Nederland. Maak even een account aan en krijg mail als kinderen ‘jouw’ boek hebben gevonden. Heb je al een account? Log dan snel in. Wil je geen e-mailadres achterlaten? Dat kan natuurlijk ook.

Inloggen / account aanmaken

Het is zó leuk om boeken te volgen op hun zwerftocht door Nederland. Maak even een account aan of log snel in. Let op: als je jouw Station hebt aangemeld, heb je niet automatisch een account. Die moet je zelf hier aanmaken.

Duik in je boekenkast

Staan er boeken in jouw boekenkast die je niet meer leest? Laat ze niet staan maar laat ze zwerven! Plak er zwerfstickers op en leg de boeken ergens neer.

Zwerfcodes aanvragen

Wil je 'jouw' boek volgen op zijn zwerftocht? Vraag dan een zwerfcode aan. Dan krijg je automatisch een mail als het boek ergens gevonden is. Zwerfcodes zijn niet verplicht maar vooral erg leuk! P.s. je kunt ook zwerfcodes aanvragen zonder account.

Stickers aanvragen

Een zwerfboek kan pas zwerven als je er een zwerfsticker op hebt geplakt. Want dan pas kunnen kinderen zien dat ze de boeken echt gewoon mee mogen nemen!

Zwerven maar!

Heb je jouw boek uitgelezen? Dan komt nu het leukste gedeelte… Stuur je boek uit zwerven zodat andere kinderen het ook kunnen lezen! Je kan zelf een spannende plek bedenken voor je boek. Of laat je inspireren door onze zwerftips.

Zwerfboek gevonden

Hé wat leuk. Je hebt een zwerfboek gevonden. Je mag het gratis mee naar huis nemen en lezen. Als je het uitgelezen hebt, moet je het zwerfboek wel weer laten zwerven. Op de sticker op de binnenkant van de kaft staat vaak een zwerfcode. Vul die code in bij 'Boek gevonden'.

KinderzwerfboekStations

Er zijn nu al zóveel KinderzwerfboekStations! Er is er vast één bij jou in de buurt. Je kunt op heel veel manieren zoeken bijvoorbeeld op postcode of plaatsnaam. Of klik op de kaart. Klik op een boekje en je ziet de gegevens van dat Station.