Kids in actie

Kinderzwerfboek is er voor kinderen. En kinderen zijn er voor Kinderzwerfboek. Lees hier over de superleuke acties van onze KindAmbassadeurs, StationsChefs en onze lezers.

KindAmbassadeurs helpen André Kuipers!

Op woensdag 28 juni lanceerde André Kuipers zijn nieuwe boek: Missie Onmogelijk. Om dit boek voor élk kind in Nederland beschikbaar te stellen vroeg hij onze KindAmbassadeurs om het boek te laten zwerven. 

KindAmbassadeurs verspreiden het Achterhuis

Kinderzwerfboek heeft 40.000 exemplaren gekregen van Het Achterhuis van Anne Frank. Een prachtig cadeau dat we graag doorgeven aan alle kinderen in Nederland. Onze KindAmbassadeurs nemen deze taak heel serieus!

Tips en trucs voor Minister Wiersma

Wil je weten hoe je lezen leuk kunt maken voor kinderen? Dan vraag je dat aan kinderen. Onze KindAmbassadeurs weten als geen ander hoe je dat aanpakt. Alle tips en trucs zijn opgeschreven. Er is een mooi boekje van gemaakt en Tristan en Taylor hebben het aan Minister Wiersma gegeven!

Zomerlezen

Lezen kan op de wc, in een tent, onder een parasol, ondersteboven… Lezen is al superleuk, maar met deze bingo wordt het nóg leuker. Ben jij de uitdaging aangegaan? 

Nationale Molendagen

Onze KindAmbassadeurs hebben genoten van de Nationale Molendagen in mei. Ineens zwerven er ook veel boeken over molens. Hoe zou dat nou komen?

Lezen op een paard

Heb jij meegedaan met de Zomerleesbingo? Benthe wel...

Hoera! We hebben een nieuwe KindAmbassadeur Ivar

Hij laat hier trots zijn kinderzwerfboekStation vol met boeken, kleurplaten en flyers zien.

‘Hersenstorm’ met KindAmbassadeurs

Iedere 6 weken hebben onze KindAmbassadeurs een 'Hersenstorm' via Zoom. Igor Krulsnor en Emma zitten erbij en genieten. Want de plannen die gemaakt worden zijn spectaculair!

Biebje van Jet

Juliette is één van onze jonge StationsChefs van Kinderzwerfboek. Nog maar 6 jaar en ze heeft haar eigen KinderzwerfboekStation geopend. Zo kan zij andere kinderen blij maken met boeken. Want lezen is leuk, maar het is ook een leuk uitje om een KinderzwerfboekStation op te zoeken!

SuperZwerver

Uitgeverij Zwijsen heeft Daniëlle Schothorst gevraagd een Toneelleesboek te schrijven over kinderzwerfboeken. Het is een geweldig verhaal geworden! Het boek heet SuperZwerver en is geschikt voor kinderen uit groep 5 en 6.

KindAmbassadeur Sterre aan het woord!

Er zijn heel veel vrijwilligers actief voor Kinderzwerfboek. Onze KindAmbassadeurs zijn bijzonder want juist zij weten goed uit te leggen waarom lezen zo leuk is!