Kids in actie

Kinderzwerfboek is er voor kinderen. En kinderen zijn er voor Kinderzwerfboek. Lees hier over de superleuke acties van onze KindAmbassadeurs, StationsChefs en onze lezers.

Verschillende culturen maken verschillende leesculturen

Bij Kinderzwerfboek kampen wij met een belangrijke vraag: Hoe maak je lezen leuk en laagdrempelig voor elk kind? Waarbij de nadruk ligt op élk kind, ongeacht leeftijd, nationaliteit, cultuur en persoonlijke omstandigheden. Om meer te leren over lezen in andere culturen, ging Kinderzwerfboek in gesprek met Hasbia Ouali.

‘Hersenstorm’ met KindAmbassadeurs

Iedere 6 weken hebben onze KindAmbassadeurs een 'Hersenstorm' via Zoom. Igor Krulsnor en Emma zitten erbij en genieten. Want de plannen die gemaakt worden zijn spectaculair!

Biebje van Jet

Juliette is één van onze jonge StationsChefs van Kinderzwerfboek. Nog maar 6 jaar en ze heeft haar eigen KinderzwerfboekStation geopend. Zo kan zij andere kinderen blij maken met boeken. Want lezen is leuk, maar het is ook een leuk uitje om een KinderzwerfboekStation op te zoeken!

SuperZwerver

Uitgeverij Zwijsen heeft Daniëlle Schothorst gevraagd een Toneelleesboek te schrijven over kinderzwerfboeken. Het is een geweldig verhaal geworden! Het boek heet SuperZwerver en is geschikt voor kinderen uit groep 5 en 6.

KindAmbassadeur Sterre aan het woord!

Er zijn heel veel vrijwilligers actief voor Kinderzwerfboek. Onze KindAmbassadeurs zijn bijzonder want juist zij weten goed uit te leggen waarom lezen zo leuk is!