Wil jij dit jaar als teamuitje iets anders doen, je inzetten voor een goed doel en er samen voor zorgen dat elk kind in Nederland een goed verhaal verdiend? Veel bedrijven gingen je al voor. Ook interesse? Stuur ons dan een mail!

 

Kinderzwerfboek

Als trots onderdeel van Nationaal Fond Kinderhulp werkt Kinderzwerfboek al 13 jaar aan het vergroten van het leesplezier onder alle kinderen in Nederland.
Met ruim 5400 KinderzwerfboekStations in Nederland zorgen wij er samen met donateurs, ambassadeurs en partners voor dat elk kind toegang heeft tot mooie kinderboeken.
Daarmee bieden we ze de kans om zichzelf te ontwikkelen, of even te kunnen verdwijnen in de magische wereld van lezen. Een prachtig doel waar we graag met zo veel mogelijk mensen aan werken.

Wat kunnen wij betekenen?

Kinderzwerfboek is volledig afhankelijk van donateurs, partners en vrijwilligers. Om te zorgen dat zoveel mogelijk kinderen toegang krijgen tot mooie boeken, ontvangen wij jaarlijks boekendonaties van uitgeverijen. Van deze nieuwe boeken maken wij gevarieerde pakketten die wij kosteloos aanbieden aan onze KinderzwerfboekStations. Op deze manier staan in zoveel mogelijk wijken, scholen, speeltuinen, kinderboerderijen en buurtcentra in Nederland prachtige boeken die kinderen mogen meenemen en laten zwerven.

Deze pakketten worden in een inpakstraat in ons Zwerfboekenmagazijn ingepakt door teams van vrijwilligers. Jullie dus! Door gezamenlijk een dag of dagdeel de handen uit de mouwen te steken dragen jullie op deze manier direct bij aan meer leesplezier!

Hoe verloopt zo’n inpakdag?

Jullie worden warm ontvangen door het team van Kinderzwerfboek met koffie/thee en wat lekkers. We maken kennis en onze projectleider vertelt jullie graag iets meer over het ontstaan en het doel van Kinderzwerfboek. We vertrekken gezamenlijk richting de inpakstraat. Daar zullen we gezellig met muziek en de nodige pauzes zoveel mogelijk boekenpakketten samenstellen.
Tijdens een optionele heerlijke lunch verzorgen we een boekenbingo, en voor je naar huis gaat loop je natuurlijk even een rondje door het magazijn om alle boeken mee te nemen die je zelf wil laten zwerven!

Enthousiast geworden? Meld je aan!

Wil je meer informatie, of hebben we je voldoende overtuigd? Stuur dan een mail met je contactgegevens naar g.vansijl@kinderhulp.nl . We nemen dan contact met je op om de details te bespreken!
Tot snel in ons magazijn!