Over ons

Neem me mee, lees me en laat me weer zwerven…

Het idee van Kinderzwerfboek is simpel: kinderboeken met een zwerfsticker worden overal achtergelaten. Kinderen mogen ze gratis meenemen om te lezen. Ze moeten de boeken daarna wel weer laten zwerven. De zwerftocht van boeken kan worden gevolgd op deze website. Kinderzwerfboek wil zoveel mogelijk boeken laten rondzwerven. Het liefst meer dan een miljoen! Zodat alle kinderen overal leuke boeken kunnen vinden.

Wat is Kinderzwerfboek

Kinderzwerfboek wil kinderen stimuleren om in hun vrije tijd boeken te lezen. Want lezen is heel belangrijk voor hun ontwikkeling.

Missie en Visie

Niet ieder kind in Nederland kan thuis boeken lezen. Daarom maakt Kinderzwerfboek zich sterk om boeken te laten zwerven waar ze het hardst nodig zijn.

Kinderzwerfboek Team

Wie zitten er achter Kinderzwerfboek? Maak kennis met ons team!

Ambassadeurs

Al onze Ambassadeurs zijn van onschatbare waarde voor Kinderzwerfboek. Dank zij de Ambassadeurs is Kinderzwerfboek bekend in heel Nederland!

Kinderhulp

Nationaal Fonds Kinderhulp is er voor alle kinderen en jongeren in Nederland die in armoede opgroeien. En helpt ze, onvoorwaardelijk. Zodat ook zij het gevoel hebben erbij te horen en dezelfde kansen krijgen voor de toekomst. Net als ieder ander kind.

Partners

Het werk van Kinderzwerfboek kunnen we doen met hulp van verschillende organisaties. Deze partners en vrienden zetten zich in voor Kinderzwerfboek op een manier die bij hun past. Zo helpen zij kinderen met lezen en dus aan een betere toekomst.

Vacatures

Kinderzwerfboek groeit en we willen nóg groter worden. Daarom zoeken we Regio Ambassadeurs en StationsChefs. Vind je lezen belangrijk en wil je helpen? Lees hier welke functie het best bij jou past.

Help mee en zamel boeken in!

Er is nóg een manier waarop je Kinderzwerfboek kunt steunen! Organiseer een actie en zamel boeken in. Breng die boeken naar een KinderzwerfboekStation bij jou in de buurt òf in een aandachtwijk. Dan zijn de boeken direct op de plek waar ze het hardst nodig zijn!