Boeken inzamelen

Heeft jouw school een KinderzwerfboekStation en kunnen jullie wel wat boeken gebruiken? Of vinden jullie het gewoon leuk om boeken in te zamelen voor een Station in de buurt? Start dan een inzamelactie.

Roep ouders en collega’s op om met hun kinderen in de boekenkast te duiken. Samen kiezen zij gelezen kinderboeken uit die mogen gaan zwerven. Zamel de boeken in op een centrale plaats en plak er een zwerfsticker op. De boeken die zijn ingezameld, zet je in het Station op school. Heb je nog geen Station? Je kunt de boeken ook brengen naar het dichtstbijzijnde KinderzwerfboekStation.

Om je KinderzwerfboekStation te blijven bevoorraden met kinderboeken, hebben we de volgende tips:

  • Benader ouders op school, familie, vrienden en kennissen en vraag ze om gelezen kinderboeken naar het Station te brengen.
  • Plaats een oproep op Facebook of Twitter. Benader de lokale kranten met een persbericht. Download posters, voorbeeld persberichten van Kinderzwerfboek.
  • Enthousiasmeer (lokale) bedrijven om een boeken-inzamelactie onder de medewerkers te organiseren.
  • Organiseer een wedstrijdje boekentorens bouwen. Vraag alle kinderen om boeken mee te nemen en ga aan de slag. Een basisschool uit Rotterdam kwam op dit idee en zamelde 3000 boeken in!
  • Vraag om alle overgebleven boeken van de rommelmarkt. Eén van onze ambassadeurs ontving hiermee bijna 600 boeken.
  • Benader een boekwinkel / bibliotheek / kringloopwinkel en vraag of ze boeken over hebben.
  • Ga langs de deuren in de buurt, bijvoorbeeld met een bolderkar.

Handige bestanden

Als je boeken wilt verzamelen voor jouw Station, kun je de volgende posters en oproepen vast gebruiken:

 

 

Klik op het plaatje dat je wilt gebruiken of printen, klik op de rechtermuisknop en kies ‘opslaan als’. Daarna staat het bestand op jouw computer en kun je het bewerken of uitprinten.