Voor scholen

Ieder kind leert lezen en schrijven op school. Maar het is ook superbelangrijk dat kinderen thuis boeken kunnen lezen. Uit onderzoek blijkt dat die kinderen een beter toekomstperspectief hebben. Kinderzwerfboek heeft als doel om zoveel mogelijk kinderboeken te laten zwerven door heel Nederland. Dan kan ieder kind thuis en in zijn vrije tijd lezen.

Ook jouw school kan meedoen met Kinderzwerfboek!

Start een KinderzwerfboekStation

Een KinderzwerfboekStation is een plank of een kastje met zwerfboeken. Kinderen kunnen een zwerfboek uitkiezen om thuis te lezen. Dé perfecte ruilplek voor gelezen kinderboeken. Zo stimuleert de school het vrijetijdslezen.

Kidscrew

Een KinderzwerfboekStation wordt alleen maar leuker als kinderen willen helpen. Hoe kun je ze inzetten en welke taken zijn kinderen op het lijf geschreven?

Boeken inzamelen

Kunnen jullie wel wat boeken gebruiken omdat ze zijn gaan zwerven bij de kinderen? Of vinden jullie het gewoon leuk om boeken in te zamelen voor een Station in de buurt? Start dan een inzamelactie.

Stickers aanvragen

Een zwerfboek kan pas zwerven als je er een zwerfsticker op hebt geplakt. Want dan pas kunnen kinderen zien dat ze de boeken echt gewoon mee mogen nemen! Hoe kom je aan zwerfstickers?

Wijzigen gegevens Station

Verhuizen, wijzigen emailadres, andere beheerder, of helemaal geen KinderzwerfboekStation meer? Geef het door aan het team van Kinderzwerfboek.

Downloads

Hier vind je alle handige bestanden die je kunt gebruiken. Posters, persberichten, spelletjes, tips en trucs en nog veel meer!