Scholen

Ieder kind leert lezen en schrijven op school. Maar het is ook superbelangrijk dat kinderen thuis boeken kunnen lezen. Uit onderzoek blijkt dat die kinderen een beter toekomstperspectief hebben. Kinderzwerfboek heeft als doel om zoveel mogelijk kinderboeken te laten zwerven door heel Nederland. Dan kan ieder kind thuis en in zijn vrije tijd lezen. Plaats een KinderzwerfboekStation op jouw school. Of zamel boeken in met de kinderen uit de klas voor een Station bij jou in de buurt. Zo zorgen we er samen voor dat alle kinderen kunnen lezen.

Ook jouw school kan meedoen met Kinderzwerfboek!

Start een KinderzwerfboekStation

Een KinderzwerfboekStation is een plank of een kastje met zwerfboeken. Kinderen kunnen een zwerfboek uitkiezen om thuis te lezen. Dé perfecte ruilplek voor gelezen kinderboeken. Zo stimuleert de school het vrijetijdslezen. Meer informatie, stickers bestellen, wijzigingen doorgeven? Kijk bij 'Voor Stations'.

Kidscrew

Een KinderzwerfboekStation wordt alleen maar leuker als de kinderen op school willen helpen. Hoe kun je ze inzetten en welke taken zijn kinderen op het lijf geschreven?

Boeken inzamelen

Kunnen jullie wel wat boeken gebruiken omdat ze zijn gaan zwerven bij de kinderen? Of vinden jullie het gewoon leuk om boeken in te zamelen voor een Station in de buurt? Start dan een inzamelactie.

Boekenreis volgen en inloggen

Het is zó leuk om met de kinderen de boeken te volgen op hun zwerftocht door Nederland. Maak met de klas een account aan en krijg mail als kinderen 'jouw' boek hebben gevonden.