Duik in je boekenkast

Staan er boeken in jouw boekenkast die je niet meer leest? Het is zonde om ze maar te laten staan, dus laat ze zwerven! Plak er een zwerfsticker op en leg de boeken ergens neer. Kom je er niet helemaal uit? Vraag dan of je vader, moeder, juf of meester met je mee leest.

Ghino, onze ambassadeur, vertelt in een kort filmpje hoe je mee kan doen. En daaronder staat nog eens uitgelegd wat je moet doen om jouw boeken om te toveren tot zwerfboeken.

Aanvragen gratis zwerfstickers

Zonder de zwerfsticker op de kaft, is een boek geen zwerfboek. Bestel hier een setje gratis zwerfstickers. Plak deze stickers op je zwerfboek. Een zwerfsticker bestaat uit twee delen: één deel voor op de voorkaft en één deel voor de binnenkaft. De sticker die je binnenin je boek plakt, heeft bovenin een hokje voor de zwerfcode.

Vraag zwerfcode aan

Om een zwerfcode te krijgen, log je eerst in. Je ziet dan vier tabbladen op je beeldscherm. Kies voor het tabblad ‘Nieuw zwerfboek’. Vul de titel en schrijver in. Je mag ook opschrijven waar het boek over ging en wat je ervan vond. Daarna vul je in in welke stad of dorp je het boek laat zwerven en op welke plek. Je mag ook een foto van het boek uploaden. Het makkelijkst is om op Google het boek op te zoeken en bij afbeeldingen het plaatje te bewaren. Klik daarna op ‘Boek aanmelden’. Als je klaar bent dan ontvang je een zwerfcode voor het deel van de sticker dat je op de binnenkaft van jouw boek plakt.

Stuur je boek uit zwerven

Nu komt het leukste gedeelte… stuur je boek op avontuur zodat andere kinderen het ook kunnen lezen! Je kan zelf een spannende plek bedenken voor je boek. Of laat je inspireren door onze zwerftips!