Dubbelfeest op de Nationale Kinderzwerfboekdag

Op 5 oktober is het zover: Nationale Kinderzwerfboekdag. Dit jaar is het dubbelfeest want Kinderzwerfboek bestaat 12,5 jaar. Een mooi moment om ook vooruit te kijken. Wat willen we graag bereiken en wat is daarvoor nodig? Ons mooiste verjaardagscadeau: zwerfboeken voor àlle kinderen in Nederland. Ook voor kinderen die thuis geen boeken hebben. Help je mee om onze verjaardagsbox te vullen voor die kinderen?

Kinderzwerfboek wil zoveel mogelijk kinderen in aandachtswijken bereiken met mooie kinderboeken. Deze kinderen hebben boeken het hardst nodig. Thuis zijn weinig boeken, er wordt weinig gelezen. Terwijl lezen zoveel voordelen heeft. De woordenschat wordt spelenderwijs vergroot. Kinderen kunnen even verdwalen in mooie verhalen en nieuwe werelden ontdekken. Als kinderen thuis lezen, vergroot dit het taalkundig inzicht, draagt het bij aan een beter toekomstperspectief en wordt de kans op armoede verkleind.

Kinderzwerfboek laat gericht in aandachtswijken kinderboeken zwerven. Wij zijn afhankelijk van giften om dit mogelijk te maken. Help je ons mee om onze verjaardagsbox te vullen? Met bijvoorbeeld een donatie van 5 euro kunnen we al drie kinderen laten lezen.