Boekenpakketten

Kinderzwerfboek probeert twee keer per jaar een mooi boekenpakket te sturen naar zoveel mogelijk KinderzwerfboekStations. Hiervoor zijn we volledig afhankelijk van giften van uitgevers, schrijvers en andere fondsen. Door de enorme groei van Stations dreigt de vraag naar pakketten groter te worden dan het aantal dat wij kunnen maken en versturen. We moeten daarom helaas keuzes maken. 

Kinderzwerfboek is onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp. Kinderhulp zet zich al ruim 60 jaar in voor kinderen in armoede. Deze kinderen zijn dan ook onze belangrijkste doelgroep. Dat is één van de redenen waarom uitgevers en schrijvers boeken graag doneren aan Kinderzwerfboek. Via ons komen kinderboeken terecht op plaatsen waar ze het hardst nodig zijn.

Bij het aanvragen van boekenpakketten zullen we daarom voorrang geven aan Stations in aandachtswijken. Staat jouw Station in een aandachtswijk? Wij gebruiken de Leefbaarometer.nl om dit te beoordelen. Ligt jouw Station volgens Leefbaarometer.nl niet in een aandachtswijk, maar kun jij motiveren waarom je met jouw Station veel kinderen in armoede bereikt. Geef dit aan via het contactformulier.

Regels:

  • Kinderzwerfboek stuurt 2 x per jaar een nieuwsbrief met een aanvraagformulier, deze is exclusief voor Stations die zich hebben aangemeld bij Kinderzwerfboek. Stuur deze nooit door naar anderen.
  • Stations in aandachtswijken krijgen voorrang.
  • Vraag nooit meer dan één boekenpakket aan per Station.
  • De zwerfstickers op de boeken mogen niet verwijderd worden. Deze zitten erop op verzoek van de uitgevers, zodat de boeken niet doorverkocht kunnen worden. En de stickers zorgen ervoor dat kinderen weten dat ze het boek mogen meenemen en na het lezen weer moeten doorgeven.
  • De boekenpakketten bieden we kostenloos aan. Een vrijwillige bijdrage van degenen die dat kunnen missen, wordt wel zeer op prijs gesteld
  • Op=op! Als we meer aanvragen krijgen dan we kunnen verwerken, sluiten we het aanvraagformulier. Het heeft dan ook geen zin om ons te mailen of het toch nog mogelijk is om een pakket te krijgen.