Boeken inzamelen

Boeken moeten gelezen worden en zwerfboeken moeten zwerven. Dat betekent dat boeken uit het ene KinderzwerfboekStation gehaald worden en in een ander Station teruggelegd kunnen worden. Als het goed is, krijg je ‘vanzelf’ nieuwe boeken in jouw KinderzwerfboekStation. Maar wat doe je als er geen kinderboeken gebracht worden?

Tips & Trucs

Waar haal je toch al die leuke kinderboeken vandaan? Want als jouw Station goed loopt, lijkt het wel alsof de boeken sneller meegenomen worden, dan dat jij ze binnen krijgt. We geven een paar tips en trucs!

Welke boeken zijn geschikt als zwerfboek?

Vaak brengen mensen hun gelezen kinderboeken naar jouw Station. Dat is super! Om het lezen voor kinderen zo leuk en aantrekkelijk mogelijk te maken, mag je best een beetje kritisch zijn.

Boekendomino

Het Wereld Record boekendomino staat op 10.200 boeken. Dit record is in 2015 gehaald in Duitsland. Daarna zijn er nog heel veel pogingen gedaan. Maar allemaal mislukt. Maar het is een superleuke manier om boeken in te zamelen. En misschien haal jij wel het record in jouw dorp of stad!

Wie heeft de hoogste Boekenberg?

Wie bouwt de hoogste boekenberg van Nederland? Dat doe je met behulp van de hele buurt natuurlijk. En de winnaar? Dat zijn jullie allebei. Want de kinderboeken mag je houden voor jouw Station.