Reclame en bekendheid

Je KinderzwerfboekStation is aangemeld, je hebt een mooi plekje en leuke boeken. Nu wordt het tijd dat ook jouw buurt kennismaakt met jouw Station. We geven hier een paar tips en trucs! 

Feestelijke opening

Als je jouw Station op een officiële en feestelijke manier wilt openen, kan dat heel veel publiciteit opleveren. En publiciteit zorgt ervoor dat er kinderen en ouders naar jouw Station komen, boeken lenen, boeken brengen en dat je Station een succes wordt! Wees niet verlegen en nodig de burgemeester of een wethouder uit om jouw Station te openen. Het zal je verbazen hoeveel succes je hiermee krijgt!

Persaandacht

Zoek persaandacht bij al jouw activiteiten. Je kunt persberichten schrijven en naar lokale kranten sturen of lokale journalisten bellen. Eng? Nee hoor! Journalisten vinden het juist leuk om te kunnen schrijven over dit soort nieuws! Kijk ook bij ‘Handige bestanden’ voor persberichten en andere ideeën.

Socials

Start een Facebookpagina en vermeld dit bij je Station. Schakel al je vrienden en familie in om jouw pagina te liken. Laat steeds weten wanneer je in je Station bent geweest, dat je nieuwe boeken hebt gebracht en wanneer je andere activiteiten organiseert (bijvoorbeeld een voorleesochtend). Hoe actiever je bent op Facebook, hoe meer likes je krijgt. Het wordt dan ook steeds makkelijker om gevonden te worden door kinderen en hun ouders. Volg ook de Facebookpagina van Kinderzwerfboek. Wij plaatsen regelmatig leuke nieuwtjes en weetjes en die kun jij ook delen op jouw pagina! Heb jij leuke foto’s en nieuwtjes? Stuur een pb via Facebook want we plaatsen en delen het graag!

Meedoen met activiteiten

Doe mee met evenementen en activiteiten die Kinderzwerfboek organiseert. Denk maar aan de Nationale Kinderzwerfboekdag, of de landelijke Nationale Voorleesdagen. Hou onze website en nieuwsbrieven in de gaten voor meer informatie.

Posters enz.

Is jouw Station bij een bedrijf? Vraag of je een poster bij de receptie of bij de ingang op mag hangen. Mail al je collega’s dat er een KinderzwerfboekStation is. Misschien mag je wel een banner op de website van de organisatie plaatsen. Vraag ook of bij alle uitgaande post of mail standaard een zinnetje toegevoegd kan worden: ‘Ps. We hebben een KinderzwerfboekStation. Neem je gelezen kinderboek mee en laat het zwerven.’