Downloads

Hier vind je alle handige bestanden die je kunt gebruiken als StationsChef: van poster tot persbericht, van spelletjes met zwerfboeken tot tips en truc om publiciteit te krijgen voor jouw Station! We hebben heel veel info gegeven over hoe je een Station kunt openen. In deze Checklist staat alles nog even op een rijtje.

Bouwtekening

Wil je een mooi kastje bouwen voor jouw Station? Dit is een handige bouwtekening voor een boekentempel. Ook de minibieb heeft bouwtekeningen voor mooie boekenkastjes. Klik op de volgende link om deze gratis te bestellen: Bouwtekening Minibieb.

Inzamelen

Als je boeken wilt verzamelen voor jouw Stations, kun je de volgende posters en oproepen vast gebruiken:
Poster inzamelactie Kinderzwerfboek
Poster inzameldoos
Oproep ‘Help mee met inzamelen kinderboeken’

Publiciteit

Laat weten dat er een KinderzwerfStation is geopend. Of dat je leuke activiteiten organiseert rondom jouw Station. Dat kun je op heel veel verschillende manieren doen: persberichten, posters, feestelijke opening.
Persbericht Zomerlezen 2020
Checklist feestelijke opening
Persbericht opening KinderzwerfboekStation
Persbericht opening KinderzwerfboekStation met Igor Krulsnor
Kinderzwerfboekstation poster A4
Kinderzwerfboekstation poster A3
Nieuwsbrief
Logo Kinderzwerfboek

Instructieposter

Als je merkt dat kinderen en ouders niet goed weten wat ze met de boeken in jouw Station ‘aanmoeten’, hebben we deze handige instructie gemaakt. Er is ook een Turkse versie. Of wil je je Station versieren met feestelijke (instructie)vlaggetjes in vier talen?

Spelletjes

Boeken lezen is leuk, maar er kan nog zoveel meer met zwerfboeken en kinderen. Hier volgen een paar activiteiten die je met de kinderen kan doen die jouw Station bezoeken: Organiseer een boekenruilmarkt: Alle kinderen kunnen leuke boeken brengen of halen om thuis te lezen. Bestel hier gratis zwerfstickers en je kunt van start! Hou een boekenbingo: Die werkt als volgt: iedereen in de klas heeft een kinderzwerfboek. De meester of de juf roept een woord en naar dit woord ga jij op zoek in je boek. Als je het woord hebt gevonden dan roep je: ”BINGO”. Voorbeelden van woorden: Geluk, Fiets, Aardig. De winnaar is degene die als eerste het geroepen woord vindt. Maak je eigen ‘boek van de klas’: Bedenk een verhaallijn en laat ieder groepje een deel van het verhaal schrijven en illustreren. Natuurlijk krijgt ieder kind een uitgeprinte versie mee naar huis! Speel de woordenwedstrijd: Drie kinderen uit de klas mogen in de jury. De juf of meester vraagt om in je boek te zoeken naar: het langste, vieste of het gekste woord of het ….. woord. Je krijgt hier 30 seconden de tijd voor. De jury schrijft de woorden op het bord en kiest het winnende woord.
KERSTKLEURPLAAT 2019
BoekenDans
Woordzoeker
Leesbingo
Bucketlist Kinderzwerfboek
Spelen met zwerfboeken
Kleurplaat kinderboerderij
Kleurplaat
Kleurplaat Kerstmis
Boeken kleurplaat