Zwerven maar!

Stuur jij een zwerfboek op avontuur en weet je nog niet waar je het neer gaat leggen? Wat dacht je van in de bus, trein of misschien zelfs in iemands fietstas of bij de dokter? En hoe weet je nou dat ‘jouw’ boek gevonden is? We geven je graag antwoord en tips!

  • Laat een zwerfboek achter in de bus of trein

Misschien ga je wel iets leuks doen of op reis naar je opa en oma, neem dan eens een zwerfboek mee op avontuur. Laat het boek achter op je stoel, zodat andere kinderen het boek mee kunnen nemen om te lezen.

  • Verstop een zwerfboek tussen de groenten in de supermarkt

Komkommers, tomaten, paprika’s en…. een zwerfboek? Jawel, want tussen de groenten in de supermarkt valt je boek zeker op!

  • Doe een zwerfboek cadeau

Wat is er nu leuker dan een spontaan cadeautje? Pak een boek leuk in en doe het cadeau aan één van je vriendjes of vriendinnetjes. Vergeet er niet bij te zeggen dat ze het boek na het lezen weer op zwerftocht moeten sturen.

  • Stop een zwerfboek in een kinderfietstas

Zo weet je zeker dat het boek direct bij een ander kind terechtkomt. Is het een open fietsmand? Zorg dan dat het niet regent.

  • Leg een zwerfboek neer in de wachtkamer van de tandarts

Geen zin in een bezoekje aan de tandarts? Wel als je een zwerfboek meeneemt! Laat het boek achter in de wachtkamer, zodat een ander kind dit kan lezen.

  • Breng je boek naar een KinderzwerfboekStation

Klik hier voor een KinderzwerfboekStation bij jou in de buurt. Dit zijn plekken waar je een zwerfboek kunt brengen of halen óf allebei! Is er nog geen KinderzwerfboekStation bij jou in de buurt? Lees dan hier hoe je er zelf één kan starten.

Heb jij de perfecte zwerfplek bedacht? Laat het weten op onze Facebook pagina.

Zwerftocht van je boeken

Waar oh waar zijn nou jouw boeken naartoe gegaan? Hebben andere kinderen jouw boeken gevonden en gelezen? Als de kinderen de boeken hebben aangemeld, kun jij de zwerftocht van jouw boeken volgen!
Log in. Je ziet vier tabbladen. Kies het derde tabblad ‘Mijn boeken’. Daar zie je in een duidelijk overzicht welke boeken je hebt aangemeld en welke boeken je hebt gevonden. Maar ook wie jouw boek heeft gevonden!