In beeld

Speciale aandacht voor bijzondere acties of mensen achter Kinderzwerfboek. Regio Ambassadeurs, StationsChefs, schrijvers en boeken.

Zo maak je van voorlezen een succes!

“Maar eerst ving ik een monster” van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer is het Prentenboek van het Jaar. Ademloos kunnen peuters en kleuters naar je luisteren. Hoe maak je van voorlezen een succes?

Als papa’s voorlezen

Amerikaanse onderzoekers van de universiteit Harvard hebben ontdekt dat mannen anders voorlezen dan vrouwen. Zij verzinnen er van alles bij. Vrouwen houden zich meer aan de tekst.

Heel veel succes Nicole!

Dit kunnen we niet zomaar voorbij laten gaan. Nicole Boterkooper gaat ons verlaten. Ze is het gezicht achter de infomail en Chef van de StationsChefs. Vanaf het allereerste begin werkt ze bij Kinderzwerfboek. Gelukkig blijft ze als vrijwilligster en als StationsChef. Heel veel succes Nicole!

‘Hersenstorm’ met KindAmbassadeurs

Iedere 6 weken hebben onze KindAmbassadeurs een 'Hersenstorm' via Zoom. Igor Krulsnor en Emma zitten erbij en genieten. Want de plannen die gemaakt worden zijn spectaculair!

Zomerdip

Heb je wel eens gehoord van de zomerdip? Daar hebben kinderen wel eens last van als ze niet lezen tijdens de vakantie. Soms vallen ze 1 of 2 AVI-niveaus terug na de zomervakantie. Zonde, maar het hóeft niet!

In liefdevolle herinnering

Vandaag, 27 maart 2021, hangen wij de vlag halfstok bij Kinderzwerfboek. Joop van Amelsfoort is op 85-jarige leeftijd overleden. Hij was vrijwilliger van het eerste uur.

Biebje van Jet

Juliette is één van onze jonge StationsChefs van Kinderzwerfboek. Nog maar 6 jaar en ze heeft haar eigen KinderzwerfboekStation geopend. Zo kan zij andere kinderen blij maken met boeken. Want lezen is leuk, maar het is ook een leuk uitje om een KinderzwerfboekStation op te zoeken!

SuperZwerver

Uitgeverij Zwijsen heeft Daniëlle Schothorst gevraagd een Toneelleesboek te schrijven over kinderzwerfboeken. Het is een geweldig verhaal geworden! Het boek heet SuperZwerver en is geschikt voor kinderen uit groep 5 en 6.

10 rechten van de lezer

Kinderen haken meteen af als een boek hen niet boeit. Investeren in leesplezier is daarom veel belangrijker dan verplicht lezen. Pennac (Franse schrijver en docent) heeft het over de 10 rechten van de lezer.

KindAmbassadeur Sterre aan het woord!

Er zijn heel veel vrijwilligers actief voor Kinderzwerfboek. Onze KindAmbassadeurs zijn bijzonder want juist zij weten goed uit te leggen waarom lezen zo leuk is!

Grote woordenschat; betere toekomst?

De grootte van de woordenschat is een doorslaggevende factor voor schoolprestaties, loopbaan en toekomstperspectief. Lezen speelt een essentiële rol bij het vergroten van de woordenschat.

Boeken in huis

Als er boeken in huis zijn, gaan kinderen gemiddeld drie jaar langer naar school dan leeftijdsgenoten die thuis geen boeken hebben. De langere scholing is de sleutel voor goede banen.

De Bieb is een schatkamer

Bibliotheken zijn schatkamers vol mooie verhalen waarin kinderen kunnen verdwalen en nieuwe werelden kunnen ontdekken.

SSSTTT wij lezen 15 minuten

De leesprestaties van kinderen gaan enorm vooruit als ze 15 minuten per dag lezen. Het telt ook mee als je 15 minuten voorleest aan een kind. En wat zijn nou 15 minuten?

Boeken naar aandachtswijken

Niet ieder kind heeft thuis boeken om te lezen. Vaak wonen deze kinderen in aandachtswijken. Met steun van het ministerie SZW worden boeken gestuurd naar KinderzwerfboekStations in die wijken. Daar waar boeken zo hard nodig zijn!

Hans Hagen

Hans Hagen heeft meer dan 58 boeken geschreven, waaronder Jubelientje. Samen met zijn vrouw Monique is hij KinderboekenAmbassadeux. En ze zijn Ambassadeur voor één dag voor Kinderzwerfboek geweest.