Agenda

Zet snel in je agenda! Wil je op de hoogte blijven van Kinderzwerfboekevenementen en -activiteiten groot en klein? Weten wanneer en waar er iets te doen is? Kijk dan hier!

6 oktober 2021

Nederlands Openluchtmuseum op Kinderzwerfboekdag

‘Worden wat je wil’ is het thema van de Kinderboekenweek 2021. Maak een reis door de geschiedenis, maak kennis met de ambachten en beroepen van vroeger, bezoek het Nederlands Openluchtmuseum en krijg woensdag 6 oktober gratis toegang!
6 oktober 2021

Nationale Kinderzwerfboekdag

Op 6 oktober is de Nationale Kinderzwerfboekdag én de start van de Kinderboekenweek. Dat komt goed uit want nu krijg je een kinderboek gratis als je een boek koopt. Geen plek in je boekenkast? Stuur dan je gelezen kinderboeken 'op reis'.
6 - 17 oktober 2021

Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek begint op 6 oktober. Koop in deze week een kinderboek en je krijgt er één gratis bij. Daar worden we blij van. Is er geen plek voor in je boekenkast? Geen probleem. Breng je gelezen kinderboeken naar een KinderzwerfboekStation.
13 november - 5 december 2021

Ook een Sintcadeautje voor kinderen die opgroeien in armoede

Ieder kind verdient toch de magie van pakjesavond?! Daarom helpt Kinderhulp met Actie Pepernoot. Wij zorgen dat kinderen die in armoede opgroeien tóch een cadeautje krijgen op pakjesavond.
26 januari - 5 februari 2022

Nationale Voorleesdagen

Voorlezen is het leukste wat er is! Op 26 januari beginnen de Nationale Voorleesdagen met het Nationale Voorleesontbijt. Basisscholen, bibliotheken, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven doen allemaal mee. Doe jij ook mee?
27 januari - 2 februari 2022

Poëzieweek

Het grootste poëziefeest van de Lage Landen wordt in 2022 voor de tiende keer gevierd! Van Alkmaar tot Zottegem, van peuterklas tot leesgroep, iedereen doet mee! In het hele land organiseren poëzieliefhebbers leuke activiteiten.
11 - 12 maart 2022

NL Doet 2022

Door het hele land steken vrijwilligers de handen uit de mouwen. Van Koning tot Burgermeester, iedereen doet mee. Ook voor Kinderzwerfboek zijn er activiteiten gepland op 11 en 12 maart
19 juni - 14 augustus 2022

Zomerlezen

Wat een feest, het is zomervakantie! Een paar weken spelen en niets moeten. Weet je wat echt heel leuk en ontspannend is? Lezen! Zo hou je ook je AVI-leesniveau op peil. Je slaat twee vliegen in één klap.