Igor Krulsnor

Igor heeft voor Kinderzwerfboek een goochelvoorstelling gemaakt met als titel: ‘Igor leest zich vrij’. De show heeft als boodschap: lezen verbindt, lezen maakt je wijs, lezen maakt je vrij!

De voorstelling

Igor Krulsnor is de bekendste goochelaar van Verweggistan. Na een aantal jaren toeren door Nederland gaat hij terug naar zijn vaderland. Daar, in Verweggistan, vertelt hij zijn familie en vrienden over Nederland. Zijn landgenoten begrijpen echter niets van zijn verhalen. Een soort winkel waar je boeken mag lenen? Een lamp langs de weg die aangeeft of je mag rijden of niet? De verhalen van Igor worden niet geloofd. Igor voelt zich eenzaam.

Opeens ontdekt Igor dat iemand in zijn tas een paar kinderboeken heeft gestopt! Het zijn “zwerfboeken”, dat zijn boeken die kinderen laten zwerven zodat andere kinderen deze ook kunnen lezen. Igor legt de boeken in het clubhuis neer, waar alle inwoners van Verweggistan ’s avonds spelletjes doen. Al snel blijkt dat steeds meer landgenoten nieuwsgierig worden naar zaken als bibliotheken, schaatsen, rookworsten en nog meer van dat soort hollandse dingen. Igor kruipt uit zijn dal en kan weer blij goochelen.

Igor Krulsnor speelt en goochelt met een dikke knipoog. De humor wint het vaak van de virtuositeit. Toch wordt er over zijn goocheltrucs nog altijd nagepraat

Praktische informatie

Voor wie?
‘Igor leest zich vrij’ is een familieshow, met 5- tot 10-jarigen als harde kern. De show is zeer geschikt om kinderen op een vermakelijke wijze een boodschap te brengen over het belang van lezen. Geschikt voor scholen, bibliotheken, theaters, kinderevenementen, festivals, etcetera. Igor kan ook als mobiele act optreden.

Hoe lang?
De show duurt ca. 1 uur en is uit te breiden met een goochelworkshop (vanaf 7 jaar) van eveneens een klein uurtje.

Voor informatie en boekingen kunt u een mail sturen naar pakhuisvianen@gmail.com.