Nationale Kinderzwerfboekdag

Op woensdag 4 oktober is het weer zover: de Nationale Kinderzwerfboekdag. Deze dag is ook de start van de Kinderboekenweek.  Veel kinderen in Nederland kunnen thuis niet lezen omdat ze geen boeken hebben. Kinderzwerfboek zorgt er al meer dan 13 jaar voor dat élk kind de mogelijkheid krijgt om te kunnen lezen. Dit doen wij door iedereen op te roepen om ruimte te maken in de boekenkast en gelezen kinderboeken uit zwerven te sturen. 

Boeken moeten gelezen worden en boeken moeten zwerven. Dat betekent dat boeken uit het ene Station gehaald worden en in een ander Station teruggelegd kunnen worden. Heb je zelf kinderboeken in de kast staan die je niet meer leest en die wel een nieuw leesleven verdienen? Breng deze boeken dan naar een KinderzwerfboekStation bij jou in de buurt, zodat andere kinderen kunnen genieten van jouw boeken!

Loopt jouw KinderzwerfboekStation zo goed, dat het lijkt alsof de boeken sneller meegenomen worden dan dat jij ze binnen krijgt? Kijk snel bij Boeken inzamelen en doe mee.

Nationale Kinderzwerfboekdag is een heel leuk moment om een KinderzwerfboekStation te bezoeken! Kijk op op deze kaart voor een station bij jou in de buurt.

Fijne Nationale Kinderzwerfboekdag!