Nationale Kinderzwerfboekdag

Veel kinderen in Nederland kunnen thuis niet lezen omdat ze geen boeken hebben. Daarom is 3 oktober, de eerste dag van de Kinderboekenweek, uitgeroepen tot Nationale KinderzwerfboekDag. Kinderzwerfboek roept iedereen op om ruimte te maken in de boekenkast en gelezen kinderboeken uit zwerven te sturen. Zo kunnen meer kinderen lezen!

Het thema van de Kinderboekenweek is Vriendschap. Als je vrienden bent, deel je alles. Dus ook je kinderboeken! Doe mee. Want veel kinderen in Nederland kunnen thuis niet lezen omdat ze geen boeken hebben. Help mee en laat je gelezen kinderboeken zwerven!

Kinderzwerfboek hoopt een recordaantal kinderboeken te laten zwerven op 3 oktober. In Nederland zijn al bijna 2.500 KinderboekzwerfboekStations waar gelezen kinderboeken zijn te vinden.

Hoe doe je mee?

Heb je een kast vol gelezen kinderboeken die je eigenlijk wilt opruimen? Klik hier en maak zwerfboeken van je kinderboeken.

Ben je leraar en wil je met je school meedoen? Klik dan hier.

Heb je een KinderzwerfboekStation, klik dan hier voor tips en trucs.

Let op!

Bestel je zwerfstickers vóór 25 september. Dan weet je zeker dat je ze op tijd binnen hebt voor de Nationale KinderzwerfboekDag.