Nationale Kinderzwerfboekdag

Op 30 september is het weer zover: de Nationale Kinderzwerfboekdag. Dat is ook de aftrap voor de Kinderboekenweek. Het thema van de Kinderboekenweek is ‘En toen’. Onze doelstelling is om in deze week met zijn allen 100.000 kinderboeken te laten zwerven. Hoe kan jouw Station meedoen aan de Nationale Kinderzwerfboekdag?

Stap 1. Bedenk wat je wilt bereiken

Wil je boeken inzamelen? Wil je dat kinderen jouw Station op de Kinderzwerfboekdag bezoeken? Of wil je allebei? Als je het leuk vindt dat kinderen jouw Station bezoeken, kun je een activiteit organiseren. Bijvoorbeeld een voorleesmiddag. Of het bouwen van een boekenberg. Bedenk wat je wilt, hoe jouw middag eruit ziet en wat je nodig hebt (voorleesboek, limonade, stoelen of kussens, koekjes…).

Stap 2. Zwerfstickers aanvragen

Heb je een boekenpakket besteld? Hierin zitten ook zwerfstickers. Het pakket wordt vanaf 28 september bezorgd. Heb je geen pakket besteld? Je kan hier gratis zwerfstickers aanvragen.

Stap 3. Publiciteit

Wij hebben vast een persbericht voor je gemaakt. Vul het aan met jouw gegevens en je activiteit en stuur dit bericht naar alle lokale kranten. Zet ook je telefoonnummer erbij! Soms kunnen journalisten niet langskomen, maar wel bellen.

Hang ook in de buurt posters op. Ook daar hebben we vast een poster voor gemaakt.

Stap 4. Veel plezier!

Tip

Je kunt ook scholen in jouw buurt benaderen. Want scholen kunnen ook meedoen!