In een verdiepend artikel over minibiebs in de bijlage van NRC, wordt ook Kinderzwerfboek genoemd! 

Klik door voor het artikel!

 

artikel 1

artikel 2

Voor de start van de Kinderboekenweek maakte het jeugdjournaal een item over Kinderzwerfboek! Kindambassadeur Sanne heeft dit heel duidelijk uitgelegd!

 

Bekijk het item hier!

 

In de week voorafgaand aan de Kinderboekenweek zamelden DHL en Kinderzwerfboek landelijk tweedehandsboeken in op de ServicePoints van DHL.
Uiteindelijk zorgde dit voor een totaal van 3000 boeken uit de inzamelingsactie en werden er ruim 1500 boekenpakketten door teams van vrijwilligers ingepakt en verzameld!

Bekijk hieronder een sfeerimpressie !

Voor de start van de kinderboekenweek opende Kinderjurywinnaar en kinderboekenschrijver Kevin Hassing het 5400e Kinderzwerfboekstation op Kindcentrum Rivierenwijk in Deventer!

Bekijk hieronder het videoverslag!

In Libelle nummer 42 vertelt Kinderzwerfboek Ambassadeur Joke Staal over haar inzet en passie rondom Kinderzwerfboek!

 

Lees hieronder het artikel!

 

Lever kinderboeken in en bezorg ieder kind een boek!

Voorafgaand aan de kinderboekenweek maakt Kinderzwerfboek in samenwerking met DHL leeskilometers mogelijk.

 

Leeskilometers maken is leuk én belangrijk. Daarom hebben DHL en Kinderzwerfboek de handen ineen geslagen voor een prachtige actie.
Tussen 16 en 26 september mag iedereen in Nederland zijn/haar boekenkast in duiken en een doos vullen met mooie kinderboeken die nog een ronde meekunnen.

Deze dozen mogen kosteloos ingeleverd worden bij de DHL servicepunten. DHl zorgt ervoor dat de pakketten naar het Zwerfboekmagazijn gestuurd worden, vanwaaruit Kinderzwerfboek ze verspreidt over KinderzwerfboekStations door heel Nederland.
Zo zorgen we er samen voor dat ieder kind tijdens de kinderboekenweek makkelijk toegang heeft tot mooie verhalen. Want ieder kind verdient een mooi verhaal.

De actie:

  • Tussen 16 en 26 september kunnen op alle DHL servicepunten in Nederland Kinderboeken in pakketjes worden ingeleverd. Pakketautomaten en  ViaTim- buurtpunten doen niet mee met deze actie.
  • De boeken moeten verpakt worden in een stevige doos.
  • Op het pakket schrijf je ‘Kinderzwerfboek’, de rest regelt DHL voor je !
  • In het pakket mogen kinderboeken die er nog mooi uitzien, ook prentenboeken en boeken voor de allerkleinsten!

We hopen zoveel mogelijk boeken te ontvangen en zo gezamenlijk vele leeskilometers mogelijk te maken!

Wij lanceerden op 28 juni onze zomerleesactie!

Om jouw Zwerfboek te laten reizen, mag je deze zomer zo ver gaan als je zelf wil!

Ken je ‘De Gele Ballon?’ Het prentenboek over de ballon die de wereld over reist- en die je op elke pagina moet zoeken? Precies dat gaan wij deze zomer ook doen!

Hoe?

☀️Maak een originele zomerse foto van jezelf met ergens in je foto verstopt een (Zwerf)boek. Laat ons goed zoeken! Extra punten als je daarnaast op de foto aan het lezen bent natuurlijk 😉
☀️Tag @kinderzwerfboek in je foto en zorg dat je profiel zichtbaar is voor ons!
☀️De vijf meest originele foto’s winnen een prachtig boekenpakket!

Doe je mee? Je hebt tot 1 september om mee te doen aan ‘Kinderzwerfboek gaat op reis!’

Succes! Wij kijken enorm uit naar jullie zomerse zoekplaatjes!

Op zaterdag 13 en zondag 14 mei, vonden de Nationale Molendagen plaats. Voor een aantal van onze KindAmbassadeurs was dit het uitgelezen moment om boeken uit zwerven te gaan sturen bij de molen!

Door een mooie samenwerking met de Hollandsche Molen, een vereniging voor het behoud van de Hollandse molen, konden wij onze KindAmbassadeurs mooie zwerfboeken over de molen schenken. Natuurlijk niet alleen om daar zelf plezier aan te beleven, maar ook om ze op een leuke manier uit zwerven te sturen.
Tijdens de maandelijkse Hersenstorm, de belangrijke vergadering met onze KindAmbassadeurs, werden er orginele acties bedacht die tijdens de Molendagen zelf door de kinderen zijn uitgevoerd.

Zo werden er molens bezocht en foto’s en filmpjes gemaakt. Leuk om te zien én heel insprirerend!

We zijn trots op de acties die door onze KindAmbassadeurs zijn uitgevoerd en kijken met veel plezier terug op de Nationale Molendagen.

Ook KindAmbassadeur worden? Leuk! Via deze link, kan je je hiervoor aanmelden. We nodigen je dan elke maand uit voor onze Hersenstorm, je mag meedenken met Kinderzwerfboek en je wordt als eerste op de hoogte gesteld en uitgenodigd voor nieuwe acties!

Tristan en Taylor, KindAmbassadeurs van Kinderzwerfboek, hebben namens alle KindAmbassadeurs aanbevelingen overhandigd aan de minister. Deze gaan over het nóg leuker en aantrekkelijker maken voor kinderen om te gaan lezen op school.

Onze KindAmbassadeurs hebben iedere maand ‘hersenstormen’. Ze vergaderen online en bedenken waar ze boeken neer kunnen leggen. Hoe ze Kinderzwerfboek kunnen promoten. Dit keer hebben ze aanbevelingen geschreven voor Minister Wiersma.

De aanbevelingen zijn opgesteld omdat de KindAmbassadeurs het erg belangrijk vinden dat alle kinderen leuke boeken moeten kunnen lezen en dat het leesplezier wordt vergroot. In Nederland wonen zo’n 250.000 kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar die thuis te weinig leesboeken hebben. Hierdoor bestaat de kans dat ze met een taalachterstand het basisonderwijs verlaten. Dankzij de 5000 Stations kunnen ze makkelijk en laagdrempelig leuke boeken uitzoeken en meenemen naar huis. De Stations zijn te vinden bij o.a. scholen, buurthuizen, kinderenboerderijen en speeltuinen. Wekelijks bezoeken zo’n 30.000 kinderen een Station.

Lees hier de aanbevelingen voor minister Dennis Wiersma